Какво стана с милиона за ремонта на читалище „Дружба“?

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 25, 2023 09:21

Какво стана с милиона за ремонта на читалище „Дружба“?

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 28/1052, година XX, 21 -27 юли 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Дъждът не изчака отпуснатите средства за ремонт на сградата на читалище „Дружба“ и се изсипа върху сцената. Това стана във вторник, 18 юли, когато в Харманли се разрази силна буря. Тя събори десетки дървета и отнесе покривни конструкции на сгради. Сред тях бе и тази на читалище „Дружба“, строена преди повече от 50 години и неремонтирана до днес.
За нея от държавния бюджет с  Постановление 165 от 7 август 2018 г. бяха отпуснати средства за реализация на проект „Ремонт на сградата на НЧ „Дружба – 1870“. Размерът им бе 995 000 лв.
От Общината обявиха обществена поръчка.
Първата се провали, втората също, а при третата, проведена в началото на 2022 г., „Сетатех“ ЕООД от София е избран за изпълнител на ремонта. Дружеството бе класирано на първо място от комисия на Община Харманли и трябваше да бъде подписан договор с него.
Междувременно цените на строителните материали се повишиха, а избраният изпълнител се оттегли. В писмото, пратено до Общината бе записано, че „капацитетът на дружеството не позволява поемането на ангажимент към Община Харманли, тъй като счита, че няма да може да изпълни договора поради възникнали непредвидени обстоятелства, изразяващи се в рязкото увеличение на строителните материали на пазара“.
През 2021 година на сесия на местния парламент съветници изразиха съмнения, че тези пари ги няма и че са пренасочени към ремонта на стадиона, но кметът Мария Киркова заяви пред ОбС, че парите са си в сметката.
До този момент в сайта на Общината не е публикувана нова поръчка за ремонта на тази културна институция.
От 2018 г. досега изминаха четири години, а ремонтът така и не започна.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 25, 2023 09:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама