Какво е инцест и дали все още съществува?

Сакарнюз
От Сакарнюз ноември 11, 2023 16:13

Какво е инцест и дали все още съществува?

Инцест (incest) е латинското наименование на кръвосмешението. В историята на човечеството такива взаимоотношения е имало от дълбока древност до наши дни, когато те са криминализирани. През вековете са запазени данни за редица фрапиращи случаи на инцест, свързани с известни личности. И те определено не са се криели – влиятелни лица са сключвали брак със свои роднини, за да не се разпилее натрупаното семейно богатство, за да са единственият род в управляващата династия или за да спазят даден обичай. Най-често причините били материални, но не само… 

Клеопатра

Известната със своята обаятелност кралица се е омъжвала два пъти за свои братя (Птолемей XIII и Птолемей XIV), както повелявала кралската египетска традиция. 

Тутанкамон

Младият по онова време владетел се оженил за своята полусестра, продължавайки линията от кръвосмешения, започната от предците му. Децата на краля са страдали от малформации, а и самият той е бил засегнат от инвалидизиращата болест на Колер.

Клавдий 

Римският император сключил брак с племенницата си Агрипина поради една-единствена причина – нейният син Нерон да получи правото над трона. По непотвърдени исторически данни Агрипина е убила Клавдий, за да може Нерон по-бързо да застане начело на Римската империя.

Чарлз Дарвин

Прочутият Дарвин – бащата на Теорията за еволюцията, приеман и отричан, се оженил за своя братовчедка. И както е било очаквано още тогава от самия него, някои от децата му са родени с аномалии.

Едгар Алън По

Големият писател отбелязал връх в скандалите, сключвайки брак с дете – втората му женитба била с братовчедка му Вирджиния Елиза Клем, която по онова време била на 13 години, а той – на 27.

Кралица Виктория

Тя дори официално утвърдила кръвосмешението като законно. Виктория се омъжила за братовчед си принц Албърт, след което уреждала техните деца и внуци да встъпват в кръвосмесителни бракове из цяла Европа. По нейно мнение, това бил начинът за запазване на мира в континента. 

Алберт Айнщайн

Айнщайн – великото име и светило в науката, се оженил за първата си братовчедка Елза Ловентал, след като се развел с предишната си съпруга. 

Дали инцестът съществува и в наши дни? Отделно от скритите случаи, твърди се, че кръвосмешението все още не е забранено от закона в арабските държави и дори е запазено като традиция сред някои племена в Африка и Южна Америка. Пример за това е:

Саддам Хюсеин

Покойният иракски диктатор е имал много жени, ползвайки ги като секс кукли, една от които е била първата му братовчедка Саджида Талфа. И както повеляват традициите в арабския свят, техният брак е уреден по времето, когато са били деца. Хюсеин продължил тази практика, уреждайки бракове на децата си с техни братовчеди и братовчедки.

Със съдействието на:

Dildo.bg

Сакарнюз
От Сакарнюз ноември 11, 2023 16:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама