Какво дело е завел секретарят на Община, попита съветник

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 6, 2021 09:41

Какво дело е завел секретарят на Община, попита съветник

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 3 - 9 декември 2021 г., брой 44/976 година XVIII
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

„От какъв характер е дело, заведено от секретарят на Община Харманли?“ Това попита кмета общинският съветник Дияна Спирова на последната сесия на Общинския съвет. Тя конкретизира, че „от бюджета на Община Харманли са преведени 120 лева за съдебни разходи по дело, заведено от Цонка Малева, секретар на Общината. Ако е гражданско дело, какво наложи да се плаща от сметката на Община Харманли?”
Мария Киркова отговори: „Искаме на първо място да ви благодарим за активната позиция по въпросите, свързани с изнасяне на информация в публичното пространство, относно дейността на Общината. Също такава активна и твърда позиция на нетърпимост към изнасянето на неверни и непотвърдени данни има вина и цялото ръководство на Община Харманли, което стана повод и за обсъждане варианти за защита имиджа на институцията след поредицата от публикации, насочени съм уронване престижа ѝ.
Бяха обсъдени вариантите за търсене наказателна и гражданска отговорност на лицето, автор на публикациите, което наложи и внасянето на държавна такса за образуване на делото.
След проведени консултации и прецизиране на възможностите като оптимален вариант беше избран предвидения в законодателството гражданско процесуален ред, поради което исковата молба беше заведена от Цонка Малева, секретар на Община Харманли.
Предвид това внесената от името на общината държавна такса беше възстановена в пълен размер от госпожа Малева.“
Госпожа Спирова настоя да ѝ се отговори конкретно от какъв характер е делото, но председателят Йордан Малинов, каза, че това ще бъде уточнено на следващото заседание.
Припомняме, че друг съветник, Николай Георгиев, съобщи, че срещу него има заведено Гражданско дело от секретаря на Общината – Цонка Малева. То било за обида и клевета, а от документа за внесена държавна такса станало ясно, че сумата е преведена от общинския бюджет, което той определя като неправомерно.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 6, 2021 09:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама