Интервю на Михаил Лисков “подпали” форума

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 5, 2010 13:10

Интервю на Михаил Лисков “подпали” форума

Акценти

  • Вестник „НОВИНИ“, година VIII, #22/380, 4-10 юни 2010 г.

Свързани публикации

Интервю на кметът на Харманли, дадено по Канал 1 на БНТ разгорещи страстите в интернет изданието на вестника. То бе дадено в неделя, 30 май, в авторското предаване на Димитър Цонев “В неделя с …“, което половината бе посветено на Града на Белоногата по повод неговата 500-годишнина. Останалата част бе отделена на град Ботевград.

В продължение на няколко часа, в огромно студио бяха канени известни личности самодейни колективи и кметовете на общините.

В началото Никола Зайчев, като председател на читалище “Дружба” разказа за успехите и проблемите на тази институция. След това самодейният театър, с режисьор Светла Рудева представи част от пиесата на Ст.Л. Костов “Голеанов”. Третата изява бе на народния изпълнител Жеко Ангелов. В студиото бяха момичета от балет “Ритъм”, общественика Иван Налбантов, Известната актриса Йорданка Кузманова, която е живяла тук. “Уличните танцьори” играха брейк заедно с колегите си от Ботевград, а рап изпълнителите “Тъч даун рекърдс” забиха няколко парчета. Гриша Трифонов посвири с китарата си, а Георги Николов представи свои стихове

Имаше запис на интервю с Донко Трендафилов и блиц интервюта няколко граждани

Последната част бе отделена за интервюта на кметовете на Харманли и Ботевград, като водещия ги нарече най-главните хора в малкия град.

Запис на предаването още на другия ден бе качено на сайта на вестника www.sakarnews.info и с това започнаха коментарите по изявите на различните участници. Докато за изявите на артистите мненията бяха горе долу в една посока, то за интервюто на кмета те се разминаваха диаметрално противоположно. Варираха от “осанна” до “разпни го”.

Предлагаме ви част от тях.

Едно интервю – сто мнения

Мандат

Нашият кмет е скромен, тихичко без много приказки си прибира „парасата“. Готви се за трети мандат, като финансово се подсигурява отдалеч. Ти избирателю – почакай! Следващата година Лисков ще направи това, което проспа през изминаващите вече три…

от Харманлийка

В нашия град както се вижда живеят и се изявяват словесно предимно „Тотю – чушковцици“, излезли от разказите на Чудомир. Няма угодия и това си е! Вижда се докъде сме я докарали от „каба“ приказки (национално, имам пред вид) и пак всеки по-устат ни се вижда като бяла лястовица. И даже не се сещаме, че и ние сами трябва да си помогнем, за да ни помогне и Господ. Само че, най-напред да си припомним десетте Божи заповеди!

istina

Заслугата нашите талантливи деца да бъдат в предаването на Цонев е най-малкото на кмета ни. Но това няма никакво значение щом е за благото на града ни, в тези няколко часа бях наистина развълнуван и горд с Харманли и с талантите му… докато не видях последното интервю – на двата кмета. Сразен съм – не може за два мандата да се гордееш с един старчески дом…и сметище…и културен дом, който тепърва ще се отваря. И какво чух – децата щели да играят в новия културен дом – че нали това са децата от читалището? Не смятам, че „Харманлийското НДК“ е най-приоритетния обект, който трябваше да се направи. Но определено – това е предизборния обект на БСП, финансиран от т.нар.“миналогодишен излищък“ даден от Станишев. Кмета ни е тяснопартийно ориентиран и той си го признава – мнението му изцяло се разминава с това на гражданите, ако изобщо има свое мнение.

Факт

Никога досега на Харманли не е била правена такава реклама в национален мащаб както в това предаване на Димитър Цонев. Това е безспорен факт. И за него заслуга така или иначе има и сегашната общинска управа, каквото и както да се говори. На фона на напористия ботевградски кмет Лисков изпъкна с по-естественото си държание и това също не може да се отрече. Недоброжелателите са ясни, но защо ли вече не са така убедителни в този форум, както и да се напъват и прекакулят, дето се вика по харманлийски.

тук

Това, което е очевидно – спор няма.Вярно е ,че града се поддържа ,и паркове и градинки са направени,но хората се възмущават ,че каквито и работни места да отвори Общината (било за обслужващ персонал в детските градини, старческия дом , социални грижи и др.), се назначават „наши“ хора. Няма никаква прозрачност в назначенията. Да не говорим за общинска администрация. Градът наистина е прекрасен, но само паркове и алеи не стигат.

Харманлиец

Харманли е прекрасен град. Само онези от вас които не са живяли и ходили другаде не могат да го оценят. Я идете до съседните градчета да видите за какво става въпрос. В Свиленград нямат нито една улица без 100 дупки, същото е и в Симеоновград и Любимец и Тополовград. Да не говорим за градинките. Никъде не се поддържат като в Харманли. Положението с бягството на младите не е проблем само на Харманли и не е нещо, което може да се реши лесно. Просто свястна работа има само в големите градове, за съжаление.

Бони

Ботевградския кмет е устат защото е кмет на град, дето от времето на бай Тошо са привилигировани и ще си останат защото за близо до София и са нахални шопи. Те още живеят в комунизъма щом разчитат на това да си дупчат билетчетата а не го правят всеки път, това поне съм го виждала често в София. Лисков се представи абсолютно достойно и на ниво! Не го плюйте. Той е добър за всички.

възхитен

Аз съм от малък град, но живея в София. С огромен интерес гледах предаването. Не знам защо сте толкова злобни. Как не ви хареса едно нещо? Участваха хора от различни възрасти. Не забелязахте ли, че и момичетата от балета бяха на диванчето на Цонев? Не забелязахте ли,че вашите участници бяха много повече и с по-разнообразни изяви? Не забалязахте ли, че видеата за вашия град бяха много повече и показаха толкова красиви места от града? Изненадах се като разбрах колко известни артисти, писатели, поети имате. А що се отнася до кмета ви – на мен ми направи добро впечатление. Не се изхвърляше, спокойно съобщи какво е направено и с достолепието си ми стана симпатичен. Не знам как вашата община се е вредила в предаването на БНТ, но мисля, че имате голям шанс, защото знам, че медиите малко се интересуват от малките градчета, ако разбира се няма нещо криминално. Радвайте се на талантите и града си. За юбилея ви пожелавам повече добрина и по-малко партийни страсти

Жалко е малко да се каже

Гледах цялото предаване. Разликата е огромна според мен. Нищо ново в Харманли. Червените сценаристи си вкараха автогол за кой ли пореден път. Видяхме и чухме и дар-словото ви, и културата ви, и мрънкането ви. Комунистически екип – Пълен провал.

боклукчия

Каква разяснителна кампания е водил кмета за боклука от София? Лъже като Станишев. Просто наложи мнението си на послушковците – съветници, като обеща 20 -25 милиона в замяна от София. Сега милионите идват само че се измерват с килограми боклук а не във финикийски знаци!

харманлиец

За последните седем години Харманли от 30 стана 25 хиляди. Администрацията стана двойно по-голяма, построи се една улица – България, безработицата се увеличава, както колите, вилите и зам-кметовете и пенсионерите в общината. Чиста вода щяхме да пием още в началото на първия мандат на червения кмет, а казармите щяха да стават луксозен квартал. Да ви е честито харманлийци. Аз се усетих и изчезнах навреме от там. При следващите мандати на тоя кмет ще отидете направо в старческия дом

istina

Кмета на Ботевград е светлинни години пред нашия. И той е също втори мандат, но приоритетите му са различни – съвпадащи с тези на избирателите – строящ училища, детски градини, улици, газификация. Защо не снимаха в клиповете едно наше училище или дет. градинка? А водата? Разбрах че другия месец вече ще откриват пречиствателната, а това трябваше да стане преди години…а и какво от това, като една тръба не е сменена под земята! Объркани цели..

един от малкия Харманли

Поздравления за Петя Карабакалова и нейните„Щастливци„с перфектното изпълнение на песента за Харманли.Браво!Петя,бъди жива и здрава и продължавай все така,със същия дух и професионализъм.

Градски

Браво не участниците първо! Голям театър сме имали, а аз даже не знаех. Оттук насетне – повече от ясно е, че мненията няма да са еднозначни, но аз лично намирам участието и направеното досега от кмета за изключително достойно! Без много приказки, без излишни изхвърляния и хвалипръцковщина… Приемам тезата, че около него има много паразити, но като се вгледаме в количеството работа, свършена за два мандата не можем да бъдем недоволни. Още един път БРАВО на всички харманлийци, участвали в предаването!

Христина Димитрова Проданова

Гледах цялото предаване. Бях горда че съм харманлийка, плаках на песента за Харманли, нищо, че не живея там, интересувам се от живота в града, идвам си на два- три месеца веднъж. Нищо, че родителите ми и сестра ми не са живи вече. Обичам родното си място, но Мишо с теб и сестра ти сме играли като деца. Вземете от общината Изворът на белоногата да го възстановите и да стане пак привлекателно място за хората. Идвах на 22 април и ходих там имаше ученици, видях че се работи по водоскоците, но дали ще стане както беше преди? Дано! Това е гордостта на Харманли, а е толкова запустяло.

По времето на баща ми Димитър Проданов, когато отговаряше за културата и просветата в общината почнаха и се разработиха тези разкопки и той и ние бяхме страшно горди че това става, че Гергана е жива и е жива нашата гордост, че сме българки!

А за кмета на Ботевград като шоп и близо до столицата и маята му от бай-Тошово време, защото те винаги са били превилигировани от време оно естествено е да бъде по устат, но харманлийският кмет е много добър и си тежи на мястото. За добрите дела не е необходима голяма хвалба и реклама. Харманлийци се представиха по-добре и с повече изяви. Това е!

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 5, 2010 13:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама