Зона за отдих е преместена на правилно място

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 25, 2024 11:14

Зона за отдих е преместена на правилно място

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 12/1084, година XXl, 22 - 28 март 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Зоната за отдих край язовир „Ивайловград“ вече е построена на правилното място, извън чашата на водоема. Преди това тя се намираше под кота 131,00 м, което бе в разрез със Закона за водите.
Зона за отдих бе изградена като част от проект по ТГС с Турция за близо 920 000 лв. Там бяха направени хангар, навес, беседка, детска площадка, паркинг, бяха поставени осветителни тела, а чакълиран път свързваше зоната с шосето за Ивайловград
Както от „Сакарнюз“ вече съобщихме, при проверка от РДНСК се констатира, че възложителят – Община Ивайловград, е извършила нарушения при реализирането на този и наредиха да премахне съоръженията.
Това бе сторено в рамките на два месеца със средства от бюджета на общината, а от икономическа полиция започнаха разследване за нарушения на закони и разпоредби.
Сега на новата Зона за отдих има поставена постоянна табела, която указва, че обектът е построен с пари от ЕС по трансгранично сътрудничество с община Кешан, Турция.
По Закона за достъп до информация поискахме от кмета Диана Овчарова да отговори на въпроса, кой носи отговорност за извършените нарушения и какво струва на бюджета на общината.
Отговорите ще бъдат публикувани, след като ги получим.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 25, 2024 11:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама