Звезди от естрадата, поп музиката, фолклора и попфолка се изявяват за Празника на Хасково

Сакарнюз
От Сакарнюз септември 1, 2023 09:53

Звезди от естрадата, поп музиката, фолклора и попфолка се изявяват за Празника на Хасково

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 32/1056, година XX, 01 -07 септември 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Звезди от естрадата, поп музиката, фолка и фолклора ще забавляват хасковлии по време на празниците на града тази година. Вече е ясна програмата, която започва в петък на 1 септември и ще продължи до 10-и.
Празничната програма се открива от Националния пленер „Цветовете на града“, който се провежда от 28 август до 1 септември. Изложбата от пленера ще се открие в 18:00 часа на 2 септември в художествена галерия „Форум“. Експозицията „Спортната слава на Хасково“ пък се открива на 1 септември в 12:00 часа на площад „Атлантически“.
На 2 и 3 септември от 20:30 часа на паркинга на „Кауфланд“ ще има лятно автокино с прожекция на филмите „Чалга“ и „Игра на доверие“.
Първото издание на минипленера за деца „Цветовете на града“ ще започне на 3 септември от 10:00 часа пред галерия „Форум“.
Два дни „Пиано бар под звездите” предвижда програмата за Дните на Хасково тази година – 4 и 5 септември пред читалище „Заря“. За първи път градът ще е част от турнето на инфлуенсърите Мъци и Йоан-Петър – на 1 септември. Предвидени са и много изложби, дебати, творчески срещи, представяне на книги и игри.
На 7 септември от 10:00 часа от Димитровград ще стартира традиционният лекоатлетически крос „Ванко Дяков“, който финишира до сградата на НАП – Хасково. На 9 и 10 септември на стадионите „Хасково“ и „Младост“ ще е детският футболен турнир „Богомил Попов“.
От 6 до 9 септември Спортна площадка „Спартак“ в

Хасково ще бъде домакин на концерти на едни от най-популярните изпълнители от всички жанрове.

Началото поставя Николина Чакардъкова в компанията на гайдарски състав „Караджата“ и Неврокопски танцов ансамбъл.
Концертът на 7 септември е посветен на естрадата. В спектакъла „Обич и песен“ ще участват Мая Нешкова, Мими Иванова, Развигор Попов и Тони Димитрова.
В Деня на Хасково – 8 септември кулминацията ще бъде празничният концерт с участието на поп-звездата Мартина и Миро.
„Каун Фест“ ще се проведе на 8 и 9 септември на различни места в града.
9 септември е денят за феновете на попфолка. Тогава на сцената ще излязат Диона и Джена.
Нетрадиционен концерт е предвиден за 7 септември. Той е съвместен на хор „Родна песен“ и Камерен оркестър „Хасково“ на монумента „Света Богородица“.
Празничната програма ще бъде закрита от второто издание на голямото градско DJ-парти с топ диджеите на Хасково от 20:00 часа на площадка „Спартак“.
На 8 септември от 9:00 часа ще се проведе заседание на Общинския съвет, на което ще се обсъжда проектобюджетът за 2023 г. и ще бъдат връчени отличията „Почетен гражданин на Хасково“ и „Почетен знак на Хасково“.
Програмата за Дните на Хасково за 2023 г. е на стойност около 80 000 лева, каза кметът Станислав Дечев при представянето ѝ. Haskovo.info

Сакарнюз
От Сакарнюз септември 1, 2023 09:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама