За втори път обявяват обществена поръчка през почивните дни

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 9, 2021 08:17

За втори път обявяват обществена поръчка през почивните дни

Обществена поръчка със срок на подаване на документи само два дни са обявили от Община Стамболово. Тя е за авариен ремонт на път в село Воденци, отворена е на 2 април, петък, в 15:42 часа, и затворена в понеделник, 5 април, в полунощ.
Бързата поръчка се налагало, защото на този участък „има реална опасност от възникване на тежки катастрофи, особено в тъмната част на денонощието, или при намалена видимост от мъгла, снеговалеж и дъжд“. Това е констатирано от комисия след заповед на кмета Аднан Йълдъз през януари. В нея председател е инж. Шериф Мустафа – заместник-кмет на общината и членове: Геновева Димитрова – гл. специалист „Инвеститорски контрол“, и Мелиха Юсуф – кмет на с. Воденци.
При оглед на трасето са установили, че е засегнат участък от пътя с дължина около 160 м. Препоръката на комисията е „незабавно да се възстанови компроментираният участък, като се предприемат спасителни и неотложни аварийни дейности с цел осигуряване нормалното функциониране на пътя и недопускане на допълнителни усложнение на критичната обстановка и оскъпяване на аварийните работи.“
Тази обществена поръчка на стойност 665 414,06 лева без ДДС бе обявена веднъж на 1 февруари, а крайният срок за оферти бе 22-ри същия месец. На 10 март бе прекратена заради нарушение в Раздел II „Изисквания към участниците”.
След това бе обявена отново на 2 април, със срок 5-и същия месец, но по- дадените оферти все още не са обявени.
В рамките на пет месеца, това е втори случай, когато от тази община публикуват обществена поръчка и дават минимален срок на кандидатите за внасяне на документи. През миналата година на 9 октомври, събота, бе обявено „Аварийно възстановяване на преливника и бързотока на язовир Долно Ботево. Краен срок за подаване на документи е 12 октомври, понеделник. Тази поръчка бе с пряко договаряне на стойност 726 764 лв. с ДДС и договор бе подписан с „Маридел 2012“ ЕООД.
Фирмата е регистрирана през 2012 година в Етрополе, с адрес: ул. Асеновска № 7, п.к. 2180. Управител е Васил Николов, а е едноличен собственик на капитала от 100 лева е Йоана Николова.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 9, 2021 08:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама