Търсят изпълнител на обществена поръчка през почивните дни

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 13, 2020 11:34

Търсят изпълнител на обществена поръчка през почивните дни

Обществена поръчка за ремонт на преливник на язовир бе обявена в петък следобед, а срокът за подаване на документи по нея изтича в понеделник. Касае се за извършване на СМР на обект: „Аварийно възстановяване на преливника и бързотока на язовир „Долно Ботево“ с. Долно Ботево, област Хасково“.

Стойността на поръчката е 726 764 лв. с ДДС и тя е с пряко договаряне. Осигурено е  финансиране съгласно ПМС №250/04.09.2020 г.

Датата на публикуване на обявата е 9 октомври 2020 (петък), 15:27 часа, а краен срок за подаване на документи е 12 октомври 2020 (понеделник), 23:59 часа. Общинската администрация на община Стамболово, от където е обявена поръчката и където се приемат документите работи до 17:00 часа.

В обяснението на общината е записано, че е необходимо „неотложно възлагане изпълнението на с оглед като обстоятелствата, обосноваващи наличието на неотложност, не се дължат на възложителя.“

Постановление е публикувано на 8 септември 2020 г., т.е. един месец преди иначе заявеното като спешно обявление, в което за желаещите да изпълнят поръчката на практика са дадени по-малко от 12 часа и то при условие, че са успели да видят обявлението още в петък следобед.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 13, 2020 11:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама