Започнаха отново ремонта на пътя Харманли – Българин

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 1, 2013 08:27

Започнаха отново ремонта на пътя Харманли – Българин

След близо 8-месечно прекъсване, строителните работи на пътя Българин – Харманли започнаха отново. От две седмици на новото трасе се забелязват няколко строителни машини. Строителите очакват на обекта да пристигне и друга техника. Все още не започнало строителството на мостовете и водоскоците по трасето.
Строителството започна през октомври миналата година. Според договора с „Агенция Пътна инфраструктура“ то трябваше да приключи за 10 месеца. Изпълнител на ремонтните работи е ГД „Асфалт и Бетон“, Хасково, а проектът е за „Реконструкция на път II-76 Българин – Харманли, участък от км 57+727 до км 60+806,40“. Финансира се по програма „Основен ремонт“ на Агенция „Пътна инфраструктура“.
В края на ноември миналата година започна сериозен ремонт, но той продължи само около месец. Заради започналата зима, строителството бе спряно и се очакваше през пролетта той да започна. Това обаче не стана.
Според договора ремонтните работи трябва да завършат през следващия месец, но няма изгледи това да се случи.
Само 400 от дългата 3079 метра отсечка ще следват старото трасе, а останалата част ще бъде изцяло нов път.
Другият важен път, който държавата строи в община Харманли, е от разклона на село Поляново до границата с землището на село Константиново, Симеоновградско. Там строителните работи са в напреднала фаза и в скоро време се очаква да се положи основният слой асфалт.

Останалите пътища в община Харманли са лошо състояние. Пътят за Маджарово, особено в отсечката след село Върбово, отдавна е за основен ремонт. Другата отсечка, от Малката звезда до село Коларово, където се намират (засега) две винарни, е в ужасно състояние. В това село се намират най-сериозните инвестиции в община Харманли, а достъпът до него е труден.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 1, 2013 08:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама