Държавата налива над 150 млн. в региона

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 2, 2013 08:18

Държавата налива над 150 млн. в региона

Невиждано строителство кипи в нашия регион. Изгражда се магистрала и високоскоростна железница, които са от национално значение. Строят се два пътя – от Харманли до Българин и друг през село Поляново. Държавните инвестициите в четирите обекта на територията на общините Харманли и Симеоновград са над 130 милиона лева. Очаква се след приключването на обектите, добрата инфраструктура да окаже благоприятно развитие на региона.
Най-сериозна дейност се развира по строежа на магистрала „Марица“. Там машините са над 50, а се очакват още толкова.
Изграждането на новата жп линия между Симеоновград и Харманли също върви с пълна сила. От един месец всеки ден на дългия строителен обект излизат десетки тежки строителни машини.
На 7-километровата отсечка между двата града ще има 8 моста. Най-късият ще е 30 метра, а най-дългият – 120, и е в близост до Града на Белоногата. Там ще има спирка и до бившия магазин “Квеле”. В Симеоновград сградата на гарата ще бъде разрушена и на нейно място ще бъде построена друга. По трасето между двата града ще бъдат изградени над 15 водостока и подлези за достъп до земеделските земи.
Изпълнител на обекта е гръцката фирма „Терна“, а в момента строителните работи там се извършват от пловдивската фирма „Сиенит“. Очаква се линията да бъде завършена през 2015 г. по нея да се движат влакове със 160 – 200 км в час. Старата жп линия ще бъде демонтирана.
В напреднал стадий е ремонтът на пътя през село Поляново, до границата със Симеоновградската община. Тяхната отсечка ще започне да се изгражда през следващата година.
Макар и с плахи темпове е възобновена работата на пътя Харманли – Българин.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 2, 2013 08:18
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама