Заместник-кмет определи чрез конкурс началник на правен отдел на ОбА – Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 11, 2024 07:57

Заместник-кмет определи чрез конкурс началник на правен отдел на ОбА – Харманли

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 10/1082, година XXl, 08 - 14 март 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Заместник-кметът Валентина Димулска чрез процедура с много въпросителни решава кой да е началник на отдел „Правно-нормативни дейности“. Длъжността е към Дирекция „Административно-правно обслужване и финансово-стопански дейности“ при Община Харманли (ФСД И АПО).
Конкурсът е обявен 24 януари 2024 г., и съдържа поне 3 несъответствия с правилата за опре- деляне и провеждане на подобна процедура.
Едно от тях е, че кметът Мария Киркова със със заповед № РД-87/06.02.2024г. е определила за председател на комисията по избора да бъде заместничката ѝ Димулска. В Закона за държавния служител, чл. 10б, ал. (2) е записано друго: „… в състава на комисията задължително се включва непосредственият ръководител на свободната длъжност.“
В случая непосредственият ръководител на тази длъжност тогава това бе секретарят на общината Цонка Малева.
От публикациите на сайта на община Харманли се откроява и спорен срок. Датата на публикуването е в сряда, 24 януари 2024 г. и е записано, че „документи могат да се подават в 14-дневен срок от публикуването на настоящото обявление“.
В Административния регистър процедурата приключи ден преди да изтече крайният срок. Така се осуети възможността в последния ден да се появи друг кандидат.
Третото недоумение, което предизвиква тази процедура, е свързано с минималните изисквания за заемане на длъжността. Там е записано, че кандидатът трябва да има образование –висше, образователна степен – бакалавър.
Тази степен е по-ниска от другата – магистратска, която всеки юрист притежава. Излиза, че началника на отделя може да има по-ниска образователна степен от подчинените си.
Допуснатите кандидати за последния етап са Катя Грудева, която е работила в Хасково в Инспекцията по труда и юристът Георги Христов, който в момента работи в Общината.
Очаквано решението на комисията „Димулска“ бе да обяви окончателния резултат от конкурса да е в полза Георги Христов, след като другият кандидат се отказа от „надпреварата“.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 11, 2024 07:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама