„Дънди Прешъс“ ще инвестира 4 млн. лв.в Крумовградско

Сакарнюз
От Сакарнюз април 3, 2024 07:33

„Дънди Прешъс“ ще инвестира 4 млн. лв.в Крумовградско

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 13/1085, година XXl, 29 - 04 април 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Златодобивната компания „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД ще инвестира 4 млн. лв. през настоящата година в проекти в полза на обществото. Това предвижда подписването на годишен рамков договор между кмета на Крумовград Себихан Мехмед и генералния мениджър на компанията в родопската община инж. Любомир Хайнов, съобщиха от пресцентъра на компанията, цитирани от БТА.
Рамковият договор е в изпълнение на поети ангажименти съгласно Меморандум за разбирателство между „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД и Община Крумовград. Той включва 38 проекта в различни категории, а приоритетно на първо място е финансовото оздравяване на Многопрофилната болница за активно лечение в родопската община, осигуряването на средства за допълнителни възнаграждения, текущи ремонти и закупуване на техника за лечебното заведение. Общата сума за подпомагане на болницата е над 1,1 млн. лева.
Според подписания рамков договор компанията ще осигури близо 1,3 млн. лв. за инфраструктурата на община Крумовград, а сред обектите са както рехабилитация на пътни участъци, така и ремонти по сгради от образователната инфраструктура и закупуване на техника.
За култура, изкуство и спорт планираните средства са 265 хил. лева и над 1,3 млн. лв. за други дейности в подкрепа на община Крумовград. Сред тях са недеструктивни изследвания на скалното светилище при селата Ковил и Джанка и почистване и корекция на речното корито на река Крумовица в пределите на град Крумовград.
БТА припомня, че през ноември миналата година минната компания отчете близо 17 млн. лева инвестиции на територията на община Крумовград от стъпването ѝ в родопската община, както и подпомагане на малкия и среден бизнес чрез създадения и функциониращ от 2019 г. фонд с близо 6 милиона лева.

Сакарнюз
От Сакарнюз април 3, 2024 07:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама