Димитър Каратонев със свои платна в Галерия „Париж“

Сакарнюз
От Сакарнюз април 6, 2024 08:50

Димитър Каратонев със свои платна в Галерия „Париж“

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 14/1086, година XXl, 05 - 11 април 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Самостоятелна изложба в Галерия „Париж“ в София представи харманлийският художник Димитър Каратонев. Тя бе открита на 2 април и е озаглавена „У дома“. Озаглавена е „У дома“, защото пресъздава домовете на хората в Източните Родопи в рибарските селища край Созопол и Несебър. Картините са уловени моменти и отрязъци от време, често показани от различни ракурси.
Експозицията съдържа над тридесет живописни платна, изпълнени в стила на реализма, показващи едновременно по класически и модерен начин някои от любимите на автора български села и малки градчета.
Димитър Каратонев е художник с много лица – на график, живописец, акварелист, като навсякъде се вижда какъв мощен талант има в себе си, защото нито едно направление не му е по-слабо от другите. В цялото му творчество се вижда погледът на наблюдателя, който умее да съзерцава и да вижда невидимото зад видимото, казват изкуствоведите.
Каратонев е завършил специалност графика във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Участва в множество национални и международни изложби, в това число международни биеналета и триеналета на графиката в Токио, Кремона, Гливице, Напока, Истанбул, Лодз, Буенос Айрес. Организирал над 20 самостоятелни изложби в Киев, София, Пловдив, Бургас, Варна, Сливен, Харманли, Димитровград, Хасково.
Сегашната изложба може да бъде разгледана до 20 април на живо, както и онлайн – в сайта на галерия „Париж“.

Галерия “Париж” представя творби на съвременни художници, които работят в областта на фигуративното и наивистично изкуство, на магическия реализъм и хиперреализма. Основана е през 2003 година в София.

Източник: gallery-paris.com

Сакарнюз
От Сакарнюз април 6, 2024 08:50
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама