Делян Добрев осъди Елена Йончева

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 22, 2021 09:18

Делян Добрев осъди Елена Йончева

Акценти

  • Регионален вестник, # 3/935 година XVIII, 22 - 28 януари 2021 г.Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Бившият министър на икономиката и ексдепутат от ГЕРБ, Делян Добрев, е осъдил на първа инстанция евродепутата от БСП Елена Йончева за клевета. За това съобщиха от централата на ГЕРБ.
Решението за осъждането на Йончева е на Районен съд София и е за нанесени неимуществени вреди, изразяващи се в уронване на доброто име на Делян Добрев в обществото и целенасоченото му злепоставяне, вследствие на поредица от изказвания в медиите и в Народното събрание.
Елена Йончева трябва да заплати на Делян Добрев 7 хиляди лева, по 1000 лв. за всеки отделен иск, плюс разноските в размер на 589 лв.
Делото е заради скандала „Кумгейт“, при което Йончева изнесе данни, че Добрев назначава свои роднини в Община Хасково.
Във Фейсбук Делян Добрев, който е и областен координатор на партията, написа: “Осъдих Елена Йончева за клеветническите ѝ твърдения, за черната кампания, с която накърни не само моето име и работата ми, но засегна и хилядите честни хора от Хасково, които работят за ГЕРБ. Месеци наред аз и моето семейство бяхме подложени на унижения, които по никакъв начин не кореспондираха с истината. Заради изявленията ѝ десетки честни хора понесоха удари, които не заслужаваха и търпяха клеветите на Елена Йончева, само защото тя преследваше своите лични цели.
Аз мисля, че нито една лична или политическа амбиция не трябва да бъде постигана на гърба на лъжата! Това е непристойно.
Затова потърсих правата си и защитих моето име, това на семейството ми и на хората от Хасково, които понесоха стоически опозоряващите клевети на Елена Йончева.
Винаги съм вярвал в българското правосъдие! Както вярвам и в това, че всяка клевета трябва да бъде заклеймена като най-позорен акт!”
През 2017 година Добрев подаде оставка като депутат заради „Кумгейт“. Тогава той определи назначенията в хасковската община като „дрийм тийм“. Покрай тази оставка се стигна и до прецедент – структури на партията започнаха да излизат с позиции в негова подкрепа и в крайна сметка той оттегли оставката, след като тя беше отхвърлена от пленарната зала. Конституционният съд (КС) обяви за противоконституционен отказа на Народното събрание да приеме оставката, която вече беше оттеглена.
Две години по-късно Добрев пак подаде оставка. До това се е стигнало след публикация на „Биволъ“, от която се разбира, че приближени до него са пазарували апартаменти в София на ниски цени. Тогава ставаше дума за същите хора от хасковския „дрийм тийм“.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 22, 2021 09:18
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама