Голямата награда от „Жената –
любима и майка” отиде в Плевен

От март 15, 2023 13:15

Голямата награда от „Жената –<br>любима и майка” отиде в Плевен

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 17 - 23 март 2023 г., брой 11/1035, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Асан Хаджипехливанов от Плевен е носителят на Голямата награда на XVIII на Националния поетичен конкурс „Жената – любима и майка”. Той се проведе в Свиленград, е журито го удостои с отличието за неговия цикъл стихотворения, посветени на майката.
Наградата – парична премия и статуетка, връчи кметът на община Свиленград – Анастас Карчев.
Наградният фонд на тазгодишното издание на конкурса е 1500 лева. Голямата награда от 500 лева и статуетката на конкурса осигурява постоянният спонсор на събитието Елена Манолова.
Втора награда журито присъди на Върбан Велчев от Враца, който е най-възрастният участник в конкурса – на завидните 92 години, а отличеното стихотворение е „В небесна люлка”.
Третото място е за Ваня Акъллиева от Русе и стихотворението й „Ако можеш, обичай ме”. В тази възрастова група журито определи четири поощрителни награди – за Марина Чанова от Свиленград – една от най-ревностните участници в конкурса, и стихотворението й „Майка и любима“; за Христина Борисова от Севлиево и стихотворението „Есенна”; Миглена Йорданова от София за „Ноктюрно за една сирена” и за Илияна Каракочева от София и творбата й „Делнично”.
Във възрастовата категория до 18 години първо място журито присъди на Тонислава Колева от Свиленград, ученичка в СУ „Д-р Петър Берон“ за нейното стихотворение „Жена”.
Президентът на Лайънс клуб „Свилена“ Христина Карчева връчи традиционната награда на клуба за поощряване на талантливите деца на Свиленград. Тази година наградата е за Яница Гачева от 5.б клас от I ОУ „Иван Вазов”.
Церемонията по награждаването се състоя в Шато „Катаржина Естейт”, Мезек. Специален гост на тържеството бе композиторът Хайгашод Агасян, който изпълни обичани популярни и свои песни като поздрав към всички гости.

От март 15, 2023 13:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама