Гласуването за Дядо-Кольовото дърво е до края на месеца

От февруари 20, 2022 18:42

Гласуването за Дядо-Кольовото дърво е до края на месеца

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 18 - 24 февруари 2022 г., брой 7/985 година
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

До края на месец февруари е гласуването в международния конкурс „Европейско дърво на годината“.
В тазгодишното му издание България е представена от 350-годишния летен дъб от свиленградското село Студена, наречено Дядо-Кольовото дърво. Величественият дъб беше номиниран от Община Свиленград за участие и спечели българския конкурс „Дърво с корен 2021“. Така стана финалист в международното издание на инициативата, в което ще „мери корона“ с още 15 любими европейски дървета.
В конкурса участват общо 16 страни – Белгия, България, Великобритания (Шотландия), Естония, Испания, Италия, Латвия, Полша, Португалия, Русия, Словакия, Унгария, Франция, Нидерландия, Хърватия, Чехия.
Историите и снимки на техните финалисти са достъпни на страницата на конкурса, където се провежда и гласуването – www.treeoftheyear.org.
Гласуването е онлайн и се извършва чрез посочване на ел. поща и задължително избиране на две от дърветата финалисти. За да бъде гласът зачетен, той трябва да се потвърди чрез връзка, изпратена на ел. поща, от която е подаден.

Можете да гласувате от тук.

От февруари 20, 2022 18:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама