За откриване на нови КПП между България и Турция разговаряха министри

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 19, 2022 11:07

За откриване на нови КПП между България и Турция разговаряха министри

Акценти

  • Министърът на транспорта Николай Събев благодарил на Катя Панева и каза, че Областна администрация Хасково, МРРБ и Министерството на транспорта и съобщенията работят в синхрон.

Свързани публикации

Министърът на транспорта и съобщенията на Николай Събев и колегата му от Турция Турция Адил Караисмаилоглу се срещнаха на работна среща в Свиленград. На нея присъствала и областния управител Катя Панева. 

Двамата министри дискутирали подобряването на транспортната свързаност между двете държави и облекчаване на трафика по граничните пунктове. Решено било да се предприемат мерки, с които да се подобри организацията на работа по ГКПП Капитан Андреево“ и ГКПП „Лесово“. 

Предвидено е в средносрочен план ще се открие и възможност за увеличаване на капацитета на преминаване чрез три нови линии за камиони. 

В срок от 6 месеца ще се увеличи капацитетът на ГКПП „Капитан Андреево” с 30%, а на Лесово – със 100, като е предвидено да бъдат изградени три ленти за преминаване на хладилни камиони.

В най-скоро време ще бъде създадена и система за управление на опашките и ще бъде отворен горещ телефон, каза министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев. Лично заместник-министърът на транспорта Стоян Новаков ще има грижата да проверява дали са достигнати резултатите от краткосрочните мерки по отношение на капацитета от 1500 камиона на ден, подчерта г-н Събев.

На срещата е било обсъдено, че ще се работи за разкриването на нови гранични пунктове. Идеята е да бъде отворен такъв в Резово, с което да се подобрят условията за туризъм. 

Областният управител на област Хасково Катя Панева казала, че още с встъпването си в длъжност е изпратила доклад на министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, където са посочени участъци от АМ „Марица“, които трябва да бъдат ремонтирани. От двете страни на магистралата трябва да бъдат обособени и зони, където българските и чуждестранните превозвачи да могат да спират за престой и да отпочиват.

Източник: ОблА

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 19, 2022 11:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама