В с. Светлина окосиха тревите с местни сили

Сакарнюз
От Сакарнюз юни 2, 2023 14:56

В с. Светлина окосиха тревите с местни сили

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 2 – 8 юни 2023 г., брой 21/1045, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Стоян Тонев

Както във всички населени места от община Тополовград, така и в с. Светлина вследствие на многото валежи буйна тревна растителност завладя всички пространства – улици, площади, пътеки, паркове и въобще навсякъде.
От Общината сформираха екип, който да коси тревите, но въпреки усилията справянето с проблема се оказа твърде времеемко и трудоемко. В с. Светлина виждайки това, кметският наместник Светла Люцканова се е обърнала за помощ към местни хора – фирми на земеделски производители. На помощ се притича ЕТ „Личев – 47 – Д. Личев“ с управител Деян Личев. Те не само спонсорират косенето и почистването на селото от тревите, но и пращат и двама работници – Васил и Данаил Диневи, които с техника на фирмата да свършат това. Окосени са тревите и почистени парка на кметството, двора на храма „Света Богородица“ и много улици и пътеки из селото.
Много от възрастните жители на селото изказват своята благодарност за това действие, което улеснява придвижването им до магазините, кметството, пощата и просто по-лесно да си ходят на гости и да се събират на раздумка.

Сакарнюз
От Сакарнюз юни 2, 2023 14:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама