Дронове вече прелитат над Москва, Украйна май, 2023

Сакарнюз
От Сакарнюз юни 2, 2023 14:23

Дронове вече прелитат над Москва, Украйна май, 2023

Акценти

  • Няколко сгради са повредени в руската столица, след като противовъздушната отбрана е свалила дрон.

Свързани публикации

31 май 2023 г.

Ξ Ситуацията в град Шебекино се влошава, заяви губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков. Според ръководителя на областта четирима души са били ранени вследствие на масиран нощен обстрел от страна на ВСУ. Децата ще бъдат евакуирани от населеното място днес.

Ξ  На територията на рафинерията в Афипск е избухнал пожар, а експлозията може да е причинена от удар на дрон, заяви губернаторът на Краснодарския край Вениамин Кондратиев.

Ξ  Губернаторът на Краснодарския край Вениамин Кондратиев съобщи, че пожарът в нефтопреработвателния завод „Афипск“ в Северски район е напълно потушен.

30 май 2023 г.

Ξ  На видеозапис, споделен в социалните мрежи, се вижда как дрон прелита над югозападната част на Москва.

Няколко сгради са повредени в руската столица, след като противовъздушната отбрана е свалила дрон. Това е вторият инцидент с дрон в Москва след предполагаемото нападение срещу Кремъл по-рано през май.

Нападението идва след руската атака срещу украинската столица Киев, при която беше убит един човек.

27 май 2023 г.

Ξ  Украйна заяви, че са започнали първите стъпки в контранастъплението. Президентският съветник заяви, че линиите за снабдяване и складовете вече са унищожени в началото на предварителните операции
Вече са започнали предварителни операции, които да подготвят почвата за контраофанзива срещу руските окупационни сили, заяви съветник на украинския президент.

„Това е сложен процес, който не е въпрос на един ден, на една дата или на един час“, заяви Михайло Подоляк в интервю за „Гардиън“. „Това е продължителен процес на деокупация и някои процеси вече се случват, като например унищожаване на линиите за снабдяване или взривяване на складове зад линията.

25 май 2023 г.

Руската пропаганда свали самолет F-16 на НАТО над Бахмут с Кинжал. В англоезичния сегмент на Twitter проруските ботове разпространяват заблуждаваща информация, че Русия е свалила американски изтребител F-16 над Бахмут с ракета „Кинжал“. Като „доказателство“ те публикуват снимка на повреден самолет, който лежи в полето.

24 май 2023 г.

Ξ  Дария Асламова: Турция предостави огромна военна помощ на Украйна
Сега Путин помага с каквото може на Ердоган. Въпросът е, че Ердоган за нас е нещо като Лукашенко; лидерите не са много удобни за нас, но е възможно да работим с тях.

Ξ  Белгород: Руският Шойгу обещава „суров отговор“ след нахлуването в Русия.

Коментарът му дойде, след като Москва съобщи, че е отбила атака в Белгородска област.

Областният управител Вячеслав Гладков обаче каза, че през нощта е имало „голям брой“ атаки с дронове.

22  май 2023 г.

Ξ  39 украински диверсанти са убити в резултат на сблъсъци в Грайвороновски район на Белгородска област. Това съобщава телевизионният водещ и журналист Руслан Осташко в своя канал в Telegram.

Губернаторът на южен руски регион обвини украинска „диверсионна група“, че е преминала в страната – което Киев отрече. Град Бахмут – който Украйна настоява, че Русия не е превзела – е „капан за мишки“ за силите на Кремъл, каза украински депутат пред Sky News.

19 май 2023 г.

Ξ  „Те биха заели само второ място в състезание на аутсайдери“: Путин за противниците на Русия

Руският президент Владимир Путин нарече противниците на Русия „полудели“ на заседание на Съвета за междуетнически отношения.

Противниците на Русия не отчитат, че страната е изградена около идеята за многонационална хармония, тази идея е най-важната основа за консолидация на гражданите пред лицето на външната агресия и заплахи, подчерта Владимир Путин.

„Нашите опоненти, които споменах – хора с неоколониален манталитет, всъщност имбецили – не разбират, че именно това многообразие ни прави по-силни. Напразно разчитат на ефекта, за който се опитват“, заяви президентът.

„Хората, които се ръководят от неоколониалните си идеи, са имбецили и биха останали втори в състезание на имбецили. Защо? Защото са полуумни“, каза Путин.

Сакарнюз
От Сакарнюз юни 2, 2023 14:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама