В с. Орешник празнуваха Трифон Зарезан на необичайна дата /обновена/

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 11, 2024 09:44

В с. Орешник празнуваха Трифон Зарезан на необичайна дата /обновена/

Акценти

  • Кметът Ятакчиев връчи специални грамоти и поздравления на присъстващите лозари

Свързани публикации

След като празнуването на Трифон Зарезан в най-лозарското населено място в община Тополовград – Орешник бе отложено за обявената дата 3-ти, то бе проведено на 10 февруари.
Събралите се лозари от селото и града донесоха ракии и вина собствено производство, а кмета, заедно с един от големите лозари Станчо Краев бе осигурил и скара. На присъстващите земеделски производители, занимаващи се с лозята на Орешник, кмета Иван Ятакчиев връчи специални Грамоти и поздрави – Николай Узунов , Станчо Краев, Никола Шидеров, Митко Краев, Мартин Чакъров, Георги Минчев, а на тези които не присъстваха като Емил Кирилов и други ще връчи лично при подходящ случай.
Кметът и лозарите вдигнаха наздравици за здраве и живот, за хубав берекет от лозята, качествено грозде и добри производни от него.
Не бяха много присъстващите хора от селото, но всички, които бяха там си обещаха празникът догодина да е много по-голям, по-весел и по-интересен.
Инициативата за отбелязването на празника бе на кмета, който иска да възобнови празнуването на Деня на лозарите и винарите, традиция, която до 1990 г. се празнуваше масово и весело в селото.
Тук се намира най-големият лозов масив в общината. Лозя в землището му обработват хора не само хора от селото, но и от Тополовград.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 11, 2024 09:44
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама