В Свиленград ще правят нова маркировка за близо 100 000 лева

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 29, 2023 13:52

В Свиленград ще правят нова маркировка за близо 100 000 лева

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 24-30 март 2023 г., брой 12/1036, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Направа на нова хоризонтална маркировка и надписи ще правят в Свиленград. Обществената поръчка „събиране на оферти с обява “ е за 99 130.80 лева с ДДС, а крайният срок за подаване на оферти бе 20 март.
В нея се предвижда: полагане на хоризонтална маркировка /напречна/ с бяла боя без светлоотразителни перли на 8300 кв. м, направа на надписи „Погледни” и „Служебен абонамент”, освежаване на паркоместа за инвалиди и направа на нови паркоместа.
За нея са подали своите предложения три фирми. Това са „Дани екстрийм“ ЕООД, „Виалукс – България“ ЕООД и „Битулайт“ ООД.
Предстои да се избере най-добрата оферта.
При подобна поръчка през 2021-ва от четирите явили се фирми спечели „Дани екстрийм“ ЕООД, която предложи 70 414 лева. Първоначално обявената стойност бе 85 000 лева без ДДС.
Другите бяха „ПСТ Груп“ ЕАД, „Виалукс – България“ ЕООД и „Европът 2005“ ООД.
През 2022 година за подобна поръчка се явиха 9 фирми. Това са горните плюс “Битулайт“ ООД, “Еврогео груп” ООД, “Път консулт” ООД, “Мегаинвест – холд” ЕООД, “Дейли консулт БГ” ЕООД, ПСТ Груп ЕАД.

В Харманли се отказаха този вид дейност да се извършва от външна фирма, защото прецениха, че им е по-изгодно да си купят машина, с която да правят сами маркировката. Първите опити миналата година не бяха сполучливи, но през тази се справят.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 29, 2023 13:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама