В САЩ настояват за санкции срещу Гешев, седмицата 19 – 25 декември 22 г.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 30, 2022 08:44

В САЩ настояват за санкции срещу Гешев, седмицата 19 – 25 декември 22 г.

Акценти

  • Американският конгресмен Уорън Дейвидсън има съмненията за корупция и пренебрегването на санкциите, наложени по закона "Магнитски".

Свързани публикации

¿ 19 декември
С ирония от правосъдната общност бе приета наградата на главният прокурор Иван Гешев памет на италианския магистрат Джовани Фалконе. Тя му се присъди от благоевградско НПО. Правосъдната общност възнегодува защото италианецът е бил убит от мафията, а ние „имаме главен прокурор, който се е сраснал с организираната престъпност“, казва депутатът Ивайло Мирчев.
Шефът на разузнаването на Молдова предупреди в понеделник за „много висок“ риск от нова руска офанзива към източната част на страната му догодина.

¿ 20 декември
„Отломки от силовите групировки от едно време и разни друга хора бяха започнали да вярват, че стоят над закона. Възложих да се направи анализ и работим по тях,“ каза служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Той допълни, че акции като показната „Бяло“ са показали, че никой не е над закона.
По нея били образувани 14 досъдебни производства по широк спектър обвинения – наркотици, незаконно оръжие, съпротива при арест и други.

¿ 21 декември
Министерският съвет одобри промени в Наказателно-процесуалния кодекс и в Закона за съдебната власт, с които се въвежда механизъм за търсене на наказателна отговорност от главния прокурор и неговите заместници.
Населението на Турция е достигнало общо 84 680 273 души през 2021 г. след години на непрекъснат растеж, обяви официалната статистическа служба на страната TÜİK.

¿ 22 декември
Пожар е избухнал на единствения руски самолетоносач „Адмирал Кузнецов“, който се ремонтира и модернизира от предишно запалване на борда.
Съдът задължи Домусчиеви да платят 25 млн. лв. неустойки за БМФ. Държавата претендираше за общо 52,2 млн. лв. заради неизпълнени ангажименти по приватизационния договор.

Протест срещу очертаващата се сделка на община Пловдив с Георги Гергов за дружествата „Пълдин туринвест“ и „Международен панаир – Пловдив“ се проведе тази в града.
„Няма грешка при поставянето на гривните нито на разменените бебета, нито на майките, размяната е станала по-късно, при първото раздаване на бебетата.“ Това съобщи пред медиите директорът на АГ „Шейново“ д-р Румен Велев по повод двете разменени новородени в болницата.

¿ 23 декември
Почина полицаят, пострадал при катастрофата в на 22 ноември, предизвикана от бус, в която бяха превозвани нелегални мигранти.
Депутатите не допуснаха да се разисква и гласува предложението на Министерството на финансите отстъпката от 25 ст. за горивата да продължи и в началото на 2023 г.

¿ 24 декември
Конгресмен поиска от САЩ санкции срещу Гешев и видя в прокуратурата заплаха за Балканите.
Американският конгресмен Уорън Дейвидсън призовава финансовото министерство на Съединените щати да наложи санкции срещу българския главен прокурор Иван Гешев.
Причина са съмненията за корупция и пренебрегването на санкциите, наложени по закона „Магнитски“.

¿ 25 декември
2,7 млн. лв. събраха от дарители за Българската Коледа 2022 на която е патрон президентът Румен Радев. На благотворителния спектакъл в Народния театър „Иван Вазов“, освен него като официални лица бяха хора от правителството, но не дарителите.
Китай обяви нови учения край Тайван и задълбочаване на връзките с Русия.
Основните храни са поскъпнали с близо 50% за една година, показва анализ на синдикати.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 30, 2022 08:44
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама