В Минерални бани събарят 27-метрова сграда

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 23, 2023 08:43

В Минерални бани събарят 27-метрова сграда

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 12 - 18 май 2023 г., брой 18/1042, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

В Минерални бани ще събарят 27-метрова недовършена сграда. Тя е част от „Балнеоложки комплекс“, собственост на „Профилактика, рехабилитация и отдих (ПРО)“ ЕАД. Строежът е на 9 етажа със застроена площ 899,51 кв. м, с носеща стоманобетонова конструкция с кота на плочата на 9-и етаж – 27 метра. Има издадена заповед от кмета Мюмюн Искендер, с която е наредено да се премахне строежът като опасен. Изпратена е покана за доброволно изпълнение, като в дадения срок дружеството не е предприело изпълнение. Поради това Община Минерални бани предприема принудително изпълнение. Тя е обявила обществена поръчка да избор на разрушител, която е на стойност 150 000 лв. без ДДС.
Обществената поръчка включва освен събаряне без взрив, извозване на строителните отпадъци, подравняване на терена и извозване на отпадъците.
Явили са се двама кандидати. Единият е „Стор инвест“ с оферта 350 000 лв., а другият кандидат е „Стройинженеринг – В“ ЕООД, който е предложил 119 000 лв.
Предстои да се избере изпълнител.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 23, 2023 08:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама