В Любимец започнаха учебната година с „Дари надежда“

Сакарнюз
От Сакарнюз септември 20, 2023 07:59

В Любимец започнаха учебната година с „Дари надежда“

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 35/1059, година XX, 22 -28 септември 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Дияна Атанасова

Първият училищен звънец отново събра децата в училищата и детските градини. Музика, цветя, балони, много радостни и усмихнати лица на ученици, учители и родители изпълниха обновените дворове.
След празничните програми и официални церемонии по посрещането директорите на училищата лиснаха менчета с вода и още веднъж пожелаха успешна и ползотворна учебна година.
Най-нетърпеливи да влязат в новите класни стаи бяха първокласниците. По стар български обичай те бяха посрещнати и захранени с хляб и мед и поканени със своите родители в новите кабинети.
С голямо вълнение очакваха да влязат в класните стаи и петокласниците. Те също бяха посрещнати със сладка питка и мед. По време на церемонията по откриването те произнесоха традиционната клетва, с която обещават старателно да се учат и да пазят доброто име на училището.
Тази година двете начални училища в града се включиха в благотворителната кампания „Дари надежда“. Директорите призоваха децата да не носят цветя за първия учебен ден, а всеки според възможностите си да дари средства за лечението на Аурора, дете в подготвителна група в НУ „Хр. Ботев“. Идеята на кампанията е да се съберат средства, с които да се подпомогне лечението на детето в чужбина.
След отваряне на предварително подготвените кутии, преброителните комисии в двете училища установиха наличността, която за НУ „Хр. Ботев“ е 2800 лв., а за НУ „З. Стоянов“ – 796,70 лв. Средствата ще бъдат обединени и с тях ще се подпомогне лечението на малката Рори.

Начални училища в община Любимец са: „Захари Стоянов“, „Христо Ботев“,
Основно училище е „Св. св. Кирил и Методий“, Малко Градище, а средно „Желязко
Терпешев“

Сакарнюз
От Сакарнюз септември 20, 2023 07:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама