В картините на „Видения на духа“ зрители откриват своя дух

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 12, 2023 14:03

В картините на „Видения на духа“ зрители откриват своя дух

Акценти

  • Вестник "Сакарнюз", бр. 33/1057, 8 - 14 септември 2023 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Изложба от абстрактни картини „Видения на духа“ на Осман Юсеинов с музикален пърформанс даде началото на културните събития в Свиленград. На 1 септември в Арт галерията бе открита експозицията, а съпроводът бе на Боян Аврамов.
При откриването Ивалина Кръстева-Недева каза: „Виждате една светла зала, пълна с много картини, маслена живопис. Творбите са абстрактни, свободни. В тях не виждате никакъв разказ, не става въпрос за конкретни събития или описание на някакви природни картини. Всъщност това е една експресивна, абстрактна живопис, която дава свобода на зрителя да усети нещо свое”.
„Благодаря на всички, които дойдоха тук на моята първа изложба в Свиленград, надявам се картините да са ви харесали. Някой от тях са правени през един период, някъде около два месеца и целях в тях да излея чувствата си и творбите да бъдат нещо като прозорец на зрителя, в който да може да открие собствения си свят чрез моята живопис“, бяха думите на автора.
Осман Юсеинов е живописец и бижутер. Член е на Дружеството на пловдивските художници от 2014 г. Има участия в множество изложби, пленери и конкурси в страната и чужбина.
В помощ на зрителите Ивалина допълни „Абстрактното изкуство ти дава точно тази свобода, поглеждайки картини от “Виденията на Духа“ на Осман, да преживееш нещо свое, твоят дух да види нещо. Хубавото на това изкуство е, че не те ограничава с определен разказ.“
Експериментална музика, по точно звукоизвличането от различните инструменти, някои от които не бяха музикални, продължи около 15 минути, а зрителите я изслушаха с интерес.
Изложбата ще продължи до 20 септември 2023 г.

Осман Юсеинов е основател и член на арт група „Тъп-Дъб“, която се занимава с експериментално изкуство и обединява аудиовизуалните форми в едно. Музикантът Боян Аврамов е част от тази група.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 12, 2023 14:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама