„Свиленград“ и „Марица“ без грешка начело

Веселин Тонев
От Веселин Тонев септември 12, 2023 12:00

„Свиленград“ и „Марица“ без грешка начело

Акценти

  • „Хасково - 2022“ нанесе първа загуба на „Любимец - 2000“ от една година

Свързани публикации

Отборите на „Марица“, Симеоновград и „Свиленград“ започнаха по безупречен начин тазгодишната надпревара в Областната група по футбол. И двата отбора оглавяват класирането с 6 точки.

В срещите от втория кръг през уикенда, „Марица“ победи като гост състава на „Хеброс – 1921“ с 2:0 като това бе най-малкото, с които се отърваха домакините от Харманли. Головете за гостите вкараха Даниел Ганев в 37-ата и Антон Бонев в 88-ата минута. Маричани изпуснаха куп възможности, а без своя голмайстор Марко Марков, който не игра отборът на „Хеброс“ бе неузнаваем.

На своя стадион „Колодрума“ нова убедителна победа завоюваха футболистите на „Свиленград“. Момчетата на треньора Христо Гуджев надделяха с 4:0 над „Харманли“. През първата част гол не падна, но през втората домакините излязоха преобразени. Тон за погрома даде опитният Антон Огнянов, който само за 8 минути вкара два гола и даде преднина на своя тим. Класическото 3:0 направи Емилиян Зотев със своя бомбен специалитет от 30 метра. Крайният резултат фиксира Тодор Стоянов, ĸoйтo зaceчe eднa тoпĸa в нaĸaзaтeлнoтo пoлe.

След фиаското в Симеоновград, впечатляваща победа постигна в неделя съставът на „Хасково – 2022“. Тимът на Емил Ангелов надви с 5:3 миналогодишния първенец на групата „Любимец – 2000“ на стадион „Младост“.

Това е първа загуба на миналогодишния шампион от година насам. Точни за домакините на два пъти бяха Юлий Шекеров и Живко Шокаров, а веднъж се разписа и Габриел Калеканов. За гостите точни бяха Марио Йовов и на два пъти Николай Арганов. Същият за втори жълт картон бе изгонен през втората част.

Другият тим от областния град „ОФК Хасково“ се наложи като гост над „Върбица“, Бенковски с 3:1. С 2 гола на стадиона в Черноочене се отличи Кирчо Крумов, а още един добави Велин Желязков. За домакините точен бе Здравко Чолаков.

Интересен и равностоен двубой изнесоха в село Срем, „Сакарски спортист“ и „Саяна 2“. Мачът завърши 1:1 за радост на публиката, която след това с настроение продължи да празнува на местния събор.

Ето и програмата за 3-тия кръг:

 16 септември, събота, 17:00 часа: 
„ОФК Хасково“ – „Любимец 2018“, на стадион „Младост“, Хасково 
„Харманли“ – „Върбица“ на стадион „Хеброс“, Харманли 
„Саяна 2“ – „Свиленград“ – в Горски извор

17 септември, неделя – 17:00 часа: 
„Марица“ – „Сакарски спортист“, на стадион „Христо Ботев“ в Симеоновград 
„Любимец – 2000“ – „Хеброс – 1921“ 
„Раковски – 1923“ – „Хасково – 2022“ в Хасково по взаимно съгласие поради ремонт на стадиона в Ивайловград

Класиране след II кръг

Веселин Тонев
От Веселин Тонев септември 12, 2023 12:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама