Войната в Украйна, ден 21

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 16, 2022 14:07

Войната в Украйна, ден 21

Акценти

  • В свое обръщение обръщение Путин каза, че спецоперацията в Украйна върви по план

Свързани публикации

Руските сили убиха 10 души, стоящи на опашка за хляб в северния град Чернигов, съобщи главният прокурор на Украйна. Местни репортери съобщават на Би Би Си, че вероятно жертвите са били обстрелвани от руска артилерия, разположена извън града.

Ξ Международният съд нареди на Русия да спре военните действия в Украйна, като предоставя временна мярка, поискана от Киев.
Руският външен министър Сергей Лавров каза, че вижда „някаква надежда“ за постигане на компромис в преговорите за войната в Украйна.

Ξ Кремъл определи действията на Запада срещу бизнеса като бандитизъм на държавно ниво
Според прессекретаря на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, действията им по отношение на руския едър бизнес ясно демонстрират краха на свещената неприкосновеност на частната собственост и опасността от правене на бизнес там

Ξ В поредното си обръщение Путин каза, че спецоперацията в Украйна върви по план и ще бъде завършена.

Ξ Швейцария разшири санкциите срещу Русия във връзка със специалната военна операция на Русия в Украйна. Списъкът със санкции включва повече от 200 „нови лица и организации“ от Русия, съобщиха в сряда от швейцарското правителство и Федералния съвет.

Супер трофей

Въоръжените сили на Украйна заловиха най-новата руска военна машина за командване и управление Р-149МА1. Това превозно средство е част от системата за управление на битката „Созвездие“, използвана от руските войски. (на снимката)

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 16, 2022 14:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама