Служителката на „Първи канал“ Овсянникова е глобена с 30 000 рубли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 15, 2022 19:02

Служителката на „Първи канал“ Овсянникова е глобена с 30 000 рубли

Акценти

  • Тя се появи зад водещата в на предаването "Время" Екатерина Андреева с пацифисти плакат

Свързани публикации

Съдът на Останкино в Москва признал редактора на „Първи канал“ Марина Овсяникова за виновна в извършване на административно нарушение, свързано с появата й в ефир с пацифистки плакат. За това съобщи „Интефакс“.

„Марина Овсяникова беше призната за виновна за нарушение по част 2 на член 20.2 от Кодекса за административните нарушения на Руската федерация и беше осъдена на административна глоба от 30 000 рубли“, казал пред „Интерфакс“ Кристина Батирова, прессекретар на съда.

По-рано в интернет се появиха видеозаписи от излъчването на новинарската емисия „Время“ по „Първи канал“. По време на предаването в кадър зад водещата на предаването Екатерина Андреева се появи момиче с плакат с пацифистки лозунги.

Овсяникова е задържана от полицията. По отношение на нея е съставен протокол за административно нарушение по част 2 на член 20.2 от Кодекса за административните нарушения на Руската федерация (Организиране или провеждане на публично събитие без подаване на уведомление за публично събитие по предписания начин ). Наказанието за това нарушение предвижда за гражданите или глоба в размер от 20 до 30 хиляди рубли, или задължителна работа до 50 часа, или административен арест до 10 дни.

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков нарече действията на Овсяникова хулиганство.

Снимка: „Телеграм“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 15, 2022 19:02
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Торнадо март 15, 19:57

    Г-н Атанасов, това ли са новините от региона? Преди дни са ограбили бензиностанцията Петрол в Тополовград. Но тук нито ред…разбирам че са ви ограничени възможностите, ама все пак час сайтове от северозапада са препечатали новината…а вас все ви няма, за добро или лошо…или нищо не пишете, или с двуседмично закъснение.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама