ВАС окончателно определи, че Таня Станкова е уволнена законосъбразно

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 24, 2023 19:16

ВАС окончателно определи, че Таня Станкова е уволнена законосъбразно

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 23 – 29 юни 2023 г., брой 24/1048, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Висшият административен съд потвърди, че съдия Таня Станкова е уволнена законосъобразно като съдия по вписванията в Харманлийския районен съд. Това бе последната инстанция, която се произнесе по нейния казус, след като тя обжалва освобождаването си от работа.
Таня Станкова бе уволнена дисциплинарно през май 2022 година със Заповед №СД-02-1 от 25 май, издадена от министъра на правосъдието. След това тя я обжалва в Административен съд – Хасково. Той излезе с решение, с което се произнесе, че уволнението е законосъобразно.
Последва обжалване на по-висока инстанция – във Висшия административен съд, който потвърди, че жалбоподателката е продължила да извършва търговска дейност до 14.10.2021 г. в „СГ 1116“ ЕООД, т.е. през времето, в което е заемала и длъжността „съдия по вписванията“ при Районен съд – Харманли. Съдът констатира, че това е в противоречие с чл. 286а, ал. 2, предложение второ от ЗСВ и представлява нарушение по чл. 328а, ал. 2, т. 3 от ЗСВ.
Госпожа Станкова ще трябва да плати и 100 лева разноски за касационната жалба.
Таня Станкова е дъщеря на хасковския депутат от ГЕРБ Георги Станков, който на Парламентарни избори през 2021 година бе шампион по получени преференции – 13 655. Най-много като процент те бяха в изборна секция №5 в Любимец, където председател на изборната комисия бе именно дъщеря му.
Там от 278 гласували за ГЕРБ, преференциите за баща ѝ бяха 268.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 24, 2023 19:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама