Васил Камберов е новият секретар на Община Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 24, 2024 08:04

Васил Камберов е новият секретар на Община Харманли

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 16/1088, година XXl, 19 - 25 април 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Васил Камберов е назначен за секретар на Община Харманли. Досега бе началник на отдел „Икономика и общинска собственост“. Той заема тази длъжност от Цонка Малева, която бе освободена изненадващо от кмета Мария Киркова.
Сестрата на господин Камберов – Мариана Камберова, е финансов контрольор на Община Харманли.
Все още е свободна длъжността, която сегашният секретар заемаше в дирекция „Общинска собственост и устройство на територията“.
През януари кметът Мария Киркова внесе докладна, с която искаше изменение на структурата на управление на общинска администрация. В нея се предлагаше да се закрият дирекции и отдели, а на тяхно място да се създадат нови „с цел подобряване на организацията и функционирането на администрацията, удовлетворяване на обществените очаквания и интереси”.
Идеята бе да се освободят някои личности, които са станали неудобни или не си вършат работата. Това обаче предизвика брожения в редиците на ГЕРБ, защото засегнатите лица имат роднинско и приятелско лоби в ОбС.
Докладната тогава не се прие, но напрежението между двете фракции на ГЕРБ се засили и доведе до освобождението на секретаря Цонка Малева, нарочена, че е в крилото на ГЕРБ, което не подкрепя сегашния кмет от същата партия.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 24, 2024 08:04
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама