Борис Джонсън с план от 6 точки, руски хеликоптери продължават да падат

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 6, 2022 11:03

Борис Джонсън с план от 6 точки, руски хеликоптери продължават да падат

Британският премиер Борис Джонсън призовал вчера лидери на други държави да се присъединят към план от шест точки за отговор на руската инвазия в Украйна. В него има от  хуманитарна подкрепа до нанасяне на най-голямата възможна икономическа болка на Москва, съобщиха от Ройтерс.

Преди срещите с лидери от Канада, Холандия и Централна Европа в Лондон следващата седмица, Джонсън заявил, че инвазията на руския президент Владимир Путин трябва да се провали и да стане ясно, че се проваля.

Той изброил целите си, които включват международна хуманитарна коалиция за Украйна, подкрепа за нейната самоотбрана и максимизиране на икономическия натиск върху Москва.

Вчера ТАСС съобщи, че украинска зенитно-ракетната система С-300 е била унищожена от ракетните войски на руските въоръжени сили в Украйна. Съобщил го е официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков.

Според него в изтребители и противовъздушна отбрана на ВВС на Русия свалили четири самолета Су-27 и един МиГ-29 в района на Житомир, Су-27 и Су -25 в района на Радомишл, един Су-25 в района на Нежин, два хеликоптера Ми-8 – в района на Киев. Заявил, че  унищожени шест безпилотни превозни средства, включително Bayraktar TB2.

Според украинското министерство на отбраната техните войници са унищожили: 

285 танка, бронирани машини ‒ 985, 109 артилерийски системи, средства ПВО — 21,

44 самолета, 48 вертолета, 447 автомобила, 2 катера, 60 цистерни.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 6, 2022 11:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама