Ангажимент за нулеви отпадъци до 2025 година пое кметът на Свиленград

От март 6, 2022 12:26

Ангажимент за нулеви отпадъци до 2025 година пое кметът на Свиленград

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 3 - 10 март 2022 г., брой 9/987 година
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Договор за сертифициране на община с нулеви отпадъци подписа кметът на Свиленград арх. Анастас Карчев. Той се отнася до сътрудничество между Граничния град и Европейската организация за нулеви отпадъци и нейния обучителен център със седалище в Брюксел (Zero Waste Europe и Mission Zero Academy).
Община Свиленград се ангажира, че до 2025 година ще въведе необходимите мерки, които ще й позволят да получи сертификат за община с нулеви отпадъци.
Сътрудничеството включва консултиране на общината в различни дейности за осъществяването на плана за нулеви отпадъци като например: анализ и оценка на най-важните действия или състоянието в момента, набелязване на най-добрите практики и решения, достъп до обучения от Mission Zero Academy, които включват базови онлайн курсове относно различните аспекти на нулевите отпадъци, онлайн сесии с въпроси и отговори със специалисти по нулеви отпадъци, използване на система, която събира различни данни за отпадъците, извежда графики и онагледява напредъка във времето, свързване с други общини в програмата за сертифициране и други. Предвижда се и неколкократно одитиране на постигнатите резултати и цели.

От март 6, 2022 12:26
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама