Божидар Саръбоюков е Атлет № 3 на списание „Атлетика“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 19, 2022 20:42

Божидар Саръбоюков е Атлет № 3 на списание „Атлетика“

Лекоатлетът на „Хеброс“ Божидар Саръбоюков е избран за Атлет № 3  в анкета на списание „Атлетика“ (www.atletikabg.com)

Най-значимото му постижение е на 18-годишният харманлийския спортист е сребърния медал на скок височина от световното първенство за юноши и девойки под 20 години в Кали, Колумбия. То си състоя в началото на август на 5 август – ден преди атлетът от Харманли да навърши 18 години.

На Националния шампионат за юноши и девойки под 20 години през юли, Божидар завоюва две шампионски титли за един ден. При скок височина постигна 220 см.

На скок дължина постигна 7,65 м., също за златен медал.

Божидар Саръбоюков изравни личното постижение на Балканския шампионат за мъже и жени в Крайова, Румъния. Скочи 7,59 м, но шансовете му да влезе в челната тройка бяха малкии се класира седми.

През февруари възпитаникът на треньора Димитър Карамфилов спечели сребърен медал на Балканските игри по лека атлетика за юноши и девойки под 20 години в Белград.

Той и сестра му Ирен Саръбоюкова взеха по две шампионски титли от Националния шампионат за юноши и девойки под 20 г. в зала, състоял се на 5 и 6 февруари в София.

На първото състезание през 2022 година лекоатлетът от СКЛА „Хеброс“ стартира новата година със злато. Той постигна 7,25 метра на дълъг скок и стана на първо място на 51-вия Международен турнир „Академик“ в зала „Асикс Арена” в София.

Снимка: Интернет

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 19, 2022 20:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама