Ще спаси ли нашето здравеопазване Михаил?

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 3, 2016 20:11

Ще спаси ли нашето здравеопазване Михаил?

Акценти

  • От Бърза помощ Харманли след преглед го отпратиха, а местната болница не можела да го приеме, защото не работила по такава пътека

Свързани публикации

Състоянието на 30-годишния Михаил Андонов от Харманли е изключително лошо и е нуждае спешно от специализирани медицински грижи. Той е болен от псориазис, в резултат на което се засегнати сериозно пръстите на ръцете му. Вече го болят и костите, трудно върви. Родителите са му починали, близките му са го уважавали, докато е работил и е носил пари. След като се е разболял, го изгонили от къщата.

Неговият дом в момента кабина в запустяло хале на улица „Люле Бургас“ , тъмно, влажно, без осветление, без никакви нормални условия за живот, с продънен покрив.

Днес около 15:00 часа при него отидоха служители на Социално подпомагане – Харманли, които сигнализираха на 112. От там пратиха кола на Бърза помощ. Михаил не е социално осигурен, но има Министерско постановление, чрез което се заплаща за необходимото лечение в подобни случаи. Медиците го прибраха, направиха му необходимите прегледи, а след час … го отпратиха. Казаха ,че трябва да се приеме в кожно отделение. Не могат да го държат повече при тях.

В Харманлийската болница не могат да го приемат, защото не работят по тази клинична пътека, която му осигурява необходимото лечение.

Михаил си тръгна с патериците от Бърза помощ на път към влажния си дом. В момента е на улицата и ако може ще се добере до своята кабина във влажното хале.

Негови приятели събраха пари, за да го заведат утре до Кърджали. Макар и след разправии се намери желаещ, който да го откара до този град. Там има кожно отделение и се надяват, той да бъде приет. От Социални грижи – Кърджали се ангажираха да му съдействат и да бъде приет за жизеноважното лечение.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 3, 2016 20:11
Напиши коментар

5 Коментара

  1. Мария Господинова юни 5, 19:07

    Голяма новина!Нямам думи.. …Поредния неосигурен циганин лежащ и лекуващ се на наш гръб!Голяма новина или по скоро истинско чудо щеше да е,ако беше осигурен!

    Отговори на този коментар
  2. mich юни 5, 16:39

    Безработните също са длъжни да са здравно осигурени.

    Отговори на този коментар
  3. ivko юни 4, 20:52

    Е за това българия няма да я бива аз съм на 35 имам стаж 15 в които съм си плащал редовно здравните осигуровки в момента съм с счупен пръст и ходя на работа заради ей такива мангали които цял живот лежат и реват и нямат нито ден стаж и нито вноска внесена не ви ли омръзна да ги хрантуткаме и накрая дайте да му помогнем а на нас кой ни помага на баба ви на село с 100 лева пенсия която цял живот е бачкала кой и помага

    Отговори на този коментар
    • Владислав Влайков юни 5, 08:30

      Господине разбирам вашите негодувания и неразбирателства, но не забравяйте, че преди всичко ние сме хора, независимо от пол, религия, етнос и т. н. Разбирам, че живота е несправедлив и в страната ни положението на българските граждани не е никак добре, но преди всичко сме хора и всички ние имаме равни права.
      Позволявам си да цитирам всеобщата декларация за правата на човека:
      Чл. 2 Всеки човек има право на всички права и свободи, провъзгласени в тази Декларация, без никакви различия, основани на раса, цвят на кожата, пол, език, религия, политически или други възгледи, национален или социален произход, материално, обществено или друго положение.
      Чл. 3 Всеки има право на живот, свобода и лична сигурност.

      Източник: https://www.cpdp.bg/?p=element&aid=32

      Отговори на този коментар
      • Митко Иванов юни 5, 12:34

        А всеки който работи е задължен да си плаща здравните осигуровки ,а този циганин дали си ги е плащал когато е работил.. едва ли,така че след като си цитирал тази декларация цитирай и колко задължения имат като български граждани и колко ги изпълняват а не само какви права имат,защото накрая излиза ,че ние българите имаме само задължения а циганите само права и затова няма да я бъде тази държава!

        Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама