Недрет Симеонова стана трета на Държавното по борба

Руска Георгиева
От Руска Георгиева януари 28, 2016 07:17

Недрет Симеонова стана трета на Държавното по борба

Акценти

  • За този шампионат отборът замина с нови ропълнения
  • Стела Дакова в категория до 37 кг, Иванка Колева до 62 кг. И Ралица Антонова до 70 кг.

Свързани публикации

Състезателката по борба – Недрет Симеонова взе бронзов медал от последното си състезание.  Общо 7 спортистки от елховския клуб ,,Стефан Караджа” участваха в Държавното лично първенство по борба свободен стил за момичета, девойки и кадетки, което се състоя на 16 и 17 януари в Горна Оряховица. Всички те са ученички  на ОУ,,Св. Св. Кирил и Методий”. Техен треньор е Александър Петков.

Най-силната представителка на отбора – Недрет Симеонова успя да надвие още на първата среща състезателката от Карнобат. На втората, с преимуществото 12:2,  надделя над съперничката си от Нова Загора.

Третата схватка за Недрет беше много оспорвана. На нея  тя се срещна с представителката на домакините Румяна Бонева, която е състезателка на „Левски”- София от една година. Затова и достойно загуби. На финалната среща тушира състезателка от Силистра, което и донесе бронзов медал и трето място в първенството.

На този шампионат отборът имаше нови попълнения – Стела Дакова в категория до 37 кг, Иванка Колева до 62 кг. и Ралица Антонова до 70 кг.

И трите достигнаха до малкия финал за бронзовия медал. Стела Дакова успя да си извоюва медал благодарение на техническите си умения. Иванка Колева се класира  на пето място, а Николина Николова на шесто.

По мнение на специалисти Недрет е най-добрата технична състезателка на клуба. Към нея всички хранят големи надежди. Тя се бори в категория до 52 кг. Самата  Симеонова  лично довери за „Сакар нюз”, че има амбициите да стане първа в летния шампионат, за които усилено се готви.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева януари 28, 2016 07:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.