Българо – германски центрове дават шанс за работа на бивши затворници

Руска Георгиева
От Руска Георгиева март 1, 2016 08:11

Българо – германски центрове дават шанс за работа на бивши затворници

Акценти

  • Обучението в тях ще се провежда за придобиване на професионална квалификация по професии, търсени на пазара на труда

Свързани публикации

Елховската дирекция по труда започна приема на заявления за обучения, провеждани от Държавното предприятие „Българо – германски център за професионално обучение”, информираха нейните служители. Интересен момент в случая е, че чрез този вид се дава възможност на бившите затворници да си намерят работа.

Одобрената квота за нашия регион е за ДПБГЦПО в градовете Пазарджик, Смолян, Стара Загора, Плевен и Царево.

Обучението в тях ще се провежда за придобиване на професионална квалификация по професии,търсени на пазара на труда или за придобиване на ключови компетенции .

На безработните от другите населени места се предоставят ползване на общежитие и столова като съпътстваща услуга. Поемат се също и пътните разходи в двете посоки веднъж месечно до местоживеенето им.

Целеви групи по проекта на българо-германските центрове са безработни младежи с трайни увреждания, безработни младежи от социални заведения, завършили образованието си, продължително безработни лица, безработни лица с трайни увреждания, безработни лица самотни майки /осиновители/ или майки с деца до 5г. Възраст, безработни лица, изтърпели наказание лишаване от свобода, безработни над 50 годишна възраст, безработни лица с основно или по ниско образование и без професионална квалификация,както и други групи безработни лица.

Продължителността на обучението е различна-от 30 до 660 часа. Заявленията се подават на втория етаж в Бюрото по труда в Елхово.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева март 1, 2016 08:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама