Над 300 вина ще се дегустират на ІІІ Бургаски фестивал на виното

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 21, 2016 07:49

Над 300 вина ще се дегустират на ІІІ Бургаски фестивал на виното

Акценти

  • Дегустациите ще се провеждат в Морската градина от 28 до 31 юли
  • За първи път в Бургас ще се предложат за дегустация и така нашумелите оранжеви вина.

Свързани публикации

Над 300 марки качествени вина очакват посетителите на ІІІ Бургаски фестивал на виното. Освен българските, тази година бургаската публика ще има възможността да дегустира и продукти от Италия, Испания, Германия, Чили и Аржентина.

От 28 да 31 юли експоцентър „Флора“ в Бургас отново ще събере професионалисти, ценители и любители на най-значимото за региона международно винарско събитие.

Тема на тазгодишния Бургаски фестивал на виното е сорт Шардоне. За обявяване на носителя на наградата „Шардоне на Бургаския фестивал на виното 2016“ Националната лозаро-винарска камара организира конкурс с професионално жури. Участващите в конкурса вина ще бъдат представени и на конкурса „Изборът на потребителите“, който ще направи своя класация.

Майсторски класове и дегустации ще водят български и чуждестранни експерти по темите: „Вината на Мелнишкия регион“, „Винарската анимация – в избата и в ресторанта“,  „Българска премиера на интернет платформата Wine & Food Society, „Wine Education Trust в България“, „Златните вина на България – дегустация на български вина, медалисти от световни конкурси“, „Грузинските вина“, „Оранжевите вина“ и др.

В хранителната зона ще се представят производителите на традиционни местни и млечни продукти и деликатеси. Сдружение „Традиционни сурово-сушени месни продукти” с председател Димитър Маджаров отново ще зарадва почитателите си с оригинални произведения по стари български рецепти. Най-верният спътник на виното – хлябът, ще бъде представен от производителите на традиционен български хляб от лимец.

В гурме зоната ще се предлагат различни тапаси според вината, които ще се дегустират. Ще има мини блек ангъс бъргъри, португалски рибни тапаси, прошуто, френски сирена и много други кулинарни предизвикателства. Шеф Машков ще предложи и уникални телешки ребра и сьомга, приготвени по Sous Vide технология. Шеф Радичев ще представи много разнообразни хапки с трюфели и манатарки.

ІІІ Бургаски фестивал на виното се организира от Националната лозаро-винарска камара, „Експо тим“ ООД и с подкрепата на община Бургас.

vinoB-2

 

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 21, 2016 07:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама