Френски художник гостува в Димитровград

Сакарнюз
От Сакарнюз юни 5, 2023 08:06

Френски художник гостува в Димитровград

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 2 – 8 юни 2023 г., брой 21/1045, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Иванка Данева

В дните около 24 май димитровградската изложбена зала „Асен Крайшников“ отвори врати за графична изложба, която привлече интереса на гражданите. Експозицията е по инициатива на Народно читалище „Култура 2002“ и е на френския художник от арабски произход Аббас Бани Хасан. Представени са около 30 графики в техниката гравюра, а темите са почерпени от творчеството на известни писатели като Екзюпери от спомени свързани с родината му Ирак и др.
Аббас Бани Хасан е завършил скулптура в родния се град Багдад в началото на 70-те години, след което специализира в различни европейски държави, между които и България. Той се обучава един семестър в Софийската художествена академия и създава трайни приятелства с български творци, сред които е димитровградският скулптор Петър Панчев.
Установява се във Франция, където живее и досега. Експериментира в областта на керамиката, фотогравюрата, както и рисуване върху необработена фотографска лента.
Тези дни Аббас Бани Хасан се срещна с представители на културата в Харманли и е договорил гостуване със самостоятелна изложба през месец септември този година.

Сакарнюз
От Сакарнюз юни 5, 2023 08:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама