Гръцки кмет съди България заради наводненията

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 8, 2015 08:13

Гръцки кмет съди България заради наводненията

Акценти

  • Пулилимос Евангелос смята да направи това чрез голяма адвокатска кантора в Атина.

Свързани публикации

Кметът на община Суфлу, Гърция смята да съди България, за причинени вреди от прииждащата река Марица. По радио „Агенция 104,9 FM“ Пулилимос Евангелос каза, че ще подаде искове и ще заведе съдебни дела срещу северната си съседка. Той смята да направи това чрез голяма адвокатска кантора в Атина.

Обвинява правителството, че е отстъпило правото на управление и експлоатация на язовирите на лица, които се отнасяли небрежно и изпускали водата на големи количества, на не от тях постепенно, което водело до наводнения в Гърция. Пълноводните реки не само, че унищожавали реколтата като зариват земите, но и способствали за преминаването на нелегални бежанци от Турция

Господин Евангелос обвини предишните правителства на Гърция, че през последните 25 години не са направили нищо, за да се подпише междуправителствено споразумение с България за управление на водите.

Другото обвинение към българското правителство, че не се съобразявало с международното законодателство, което предвиждало, че водата във водоизточниците не трябвало да не надвишава 65%.

Пулилимос Евангелос

Пулилимос Евангелос

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 8, 2015 08:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.