Гръцки кмет съди България заради наводненията

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 8, 2015 08:13

Гръцки кмет съди България заради наводненията

Акценти

  • Пулилимос Евангелос смята да направи това чрез голяма адвокатска кантора в Атина.

Свързани публикации

Кметът на община Суфлу, Гърция смята да съди България, за причинени вреди от прииждащата река Марица. По радио „Агенция 104,9 FM“ Пулилимос Евангелос каза, че ще подаде искове и ще заведе съдебни дела срещу северната си съседка. Той смята да направи това чрез голяма адвокатска кантора в Атина.

Обвинява правителството, че е отстъпило правото на управление и експлоатация на язовирите на лица, които се отнасяли небрежно и изпускали водата на големи количества, на не от тях постепенно, което водело до наводнения в Гърция. Пълноводните реки не само, че унищожавали реколтата като зариват земите, но и способствали за преминаването на нелегални бежанци от Турция

Господин Евангелос обвини предишните правителства на Гърция, че през последните 25 години не са направили нищо, за да се подпише междуправителствено споразумение с България за управление на водите.

Другото обвинение към българското правителство, че не се съобразявало с международното законодателство, което предвиждало, че водата във водоизточниците не трябвало да не надвишава 65%.

Пулилимос Евангелос

Пулилимос Евангелос

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 8, 2015 08:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама