Зоодоброволци от Харманли спасиха поредното куче

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 15, 2019 14:07

Зоодоброволци от Харманли спасиха поредното куче

Активисти от сдружението „Зооживотни“ – Харманли спасиха наранено и бездомно куче. То се беше настанило на първия етаж на жилищна кооперация в центъра на града, където пет дни те и съседите се грижеха за него. Последната вечер да го пази, за да не избяга, цяла вечер на стълбите дежуря Михаела Ангелова.
Кучето е ловджийска порода, а по тялото му имаше много рани и бе много уплашено. Нарекоха го Панчо, а в сряда, 9 октомври, доброволците решиха да го заловят и са заемат с лечението им. Помогна им Николай Георгиев, който доведе и негови приятели. Те повикаха ветеринарният лекар Живослав Ангелов, който упои кучето, а от сдружението с микробус го откараха в „Аренавет“, Димитровград. Там то бе прегледано, нахранено, напоено и е под лекарски грижи. Ще остане приюта 10 дни, докато се намери осиновител, който да го прибере.
Това не е първата проява на новосформираното сдружение от доброволци. Още преди дейността им да стане официална, за период от три години те са помогнали на много бедзомни и наранени животни.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 15, 2019 14:07
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Емигрант октомври 16, 02:29

    Кажете на зоо доброволците да отидат на ул „Неофит Рилски“ 72 в Харманли и вземат горкото животно от този малоумен старец. От години това животно не се е разхождало из двора, вечно на тази къса верига, че на всичко отгоре го и бие като е вързано.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама