Жителите на село Тянево вече имат Ритуален дом

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 15, 2019 06:02

Жителите на село Тянево  вече имат Ритуален дом

Нов Ритуален дом за весели и тъжни поводи откриха в село Тянево. Лентата тържествено прерязаха кметът на Симеоновград – Милена Рангелова, кметът на селото – Илияна Асенова, и депутатът Георги Станков.

Жителите на селото подариха на народният представител икона на Свети Георги Победоносец, в знак на благодарност.
В тържеството след това участваха самодейци.
Ритуалният дом включва зала с кухненски кът и санитарно помещение, със застроена площ 270 кв. м и навес. Той се изгради на място, където преди това имаше поставен метален павилион. Инвестицията е за 160 хиляди лева и е от общински и държавни средства.
На последната си сесия ОбС – Симеоновград прие решение за нуждите на жителите и посетителите на с. Тянево, Общината да закупи имот, на който да бъде построен Ритуален дом за весели и тъжни поводи. Досега в селото не съществуваше салон или зала, в която да осъществяват сбирки по повод на сватби, кръщенета и погребения. Селото е второто по-брой на население в общината и е най-динамично развиващото се от към млади хора и новородени.
С изграждането на Ритуалния дом, Общината ще задоволи социалните и културни нужди на местното население.
На сесията ОбС промени и Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на община Симеоновград, като прие цени за ползване на ритуалния дом с. Тянево. За сватба ще се плаща 70 лв., за кръщенета и други радостни ритуали 70.00 лв. За погребения няма да се заплаща, но за провеждане на тъжни ритуали таксата е 50 лв.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 15, 2019 06:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама