Защо се бави кърпенето на улиците в Харманли?

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 2, 2018 18:29

Защо се бави кърпенето  на улиците в Харманли?

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, #26/106 29 юни – 5 юли 2018

Това е въпросът, който си задават шофьори и пешеходци. От отговора на Общинска администрация (ОбА) става ясно, че се бави доставката на асфалт. Тя е по открита процедура и отнема няколко месеца. Тя е задължителна, когато се харчат обществени средства.
За тази година това е втората поръчка за доставката на асфалт и битум. Планираното количество за пролетните ремонти не достигна и се наложи да се доставят допълнителни количества.
Процедурата по нея вече е към края си и от трите фирми, подали документи, е избрана една. Ако това решение за избор на изпълнител няма обжалване, в началото на юли от тук ще изпратят покана за сключване на договор с избрания изпълнител – фирма „Шрабак“. Тя ще достави асфалт и битум, необходими за изкърпването на улиците в Харманли, които няма да се рехабилитират.
За ремонт на Исторически музей в Харманли вече има избран изпълнител и на 5 юли изтича срокът за обжалване. При липса на такова, „Интер строй Груп“ ЕООД – Мездра, ще ремонтира сградата.
Фирмата има опит в тази дейност и е участвала в консервацията и реставрацията на турски склад в района на крепостта „Баба Вида“ и адаптацията му в Археологически музей – Епи-графски център.
За предстоящото саниране на блока на бул. „България“ 20 в Харманли сградата е преминала техническо обследване и сега се обявява процедура за избор на изпълнител на инженеринг и строително – монтажни работи.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 2, 2018 18:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама