Заразата и на втория с коронавирус в Хасковска област идва от Англия

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 1, 2020 18:42

Заразата и на втория с коронавирус в Хасковска област идва от Англия

Акценти

  • Констатираните административни нарушения в областта са 84

Свързани публикации

Втори заразен с коронавирус регистрираха в Хасковска област. Той е 55-годишен мъж от с. Златоустово, маджаровско. Това обяви директорът на МБАЛ д-р Георги Гелов на пресконференция, свикана от областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова.

Лекарят уточни, че в инфекциозно отделение първо е била приета съпругата на болния, а на следващия ден е постъпил и той. И на двамата са били взети проби, които първоначално са били отрицателни. След съмнение в резултата е поискана втора проба от мъжа, която е била положителна.

Директорът на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова информира, че мъжът е имал връзка с първия констатиран случай. И двамата заразени са имали контакт със семейството, което се е върнало от Англия.

Предстои да бъде направена проба на първата заразена пациентка и ако тя е отрицателна, жената ще бъде изписана и поставена под карантина.

До момента в област Хасково под карантина са били поставени 1 398 лица, като на 345 от тях е изтекъл карантинният период, а 1 053 са все още под действаща карантина, съобщи Ангел Цанков от ОД на МВР – Хасково.

Снимка: ОблА – Хасково

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 1, 2020 18:42
Напиши коментар

2 Коментара

  1. Гочу април 6, 19:00

    Погледни ги само….Началник на полицията,областен управител,директор на болница,директор на РЗИ.До тук все отбор администратори.Къде са специалистите виросолози и лекари ???Как ще го борим този вирус ?С административни декларации и заповеди или както го правят професионалистите?

    Отговори на този коментар
  2. пациент април 1, 18:55

    Като гледам тия на снимката как са умърлушени или не знаят нищо или крият колко са заразените

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама