Започна обучението на за пилотите на изтребителя F16

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 15, 2020 14:33

Започна обучението на за пилотите на изтребителя F16

Акценти

  • Началник на курса е подполковник Пламен Ковачев, заместник-командир на ВВУБ по летателната подготовка.

Свързани публикации

С тържествена церемония във Военновъздушна учебна база (ВВУБ) „Георги Бенковски” бе дадено началото на курса за приучване и първоначално обучение но пилотите на F-16. То ще е на самолет L-39 ZA, а по-късно летателен състав ще замине на обучение в САЩ.

В програмата за обучение са включени пилоти от състава на ВВУБ „Георги Бенковски” – Долна Митрополия, III  авиобаза – Граф Игнатиево и База за предно разполагане – Безмер. В рамките на един месец пилотите ще преминат през теоретично обучение и след полагане на изпити ще бъдат допуснати до летателна дейност. Лекторите са подбрани от авиационния инженерно-технически и командно-инструкторския състав на авиобазата.

Пред летателния състав командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков пожела успех на обучаемите и техните инструктори. „Вие сте от малкото пилоти, които имат уникалния шанс да придобият широк спектър на способности, които след това да приложите и надградите в по-нататъшното си обучение. Бъдете горди, бъдете достойни за предоставената ви възможност. Знайте, че това е не само предизвикателство, а и огромна отговорност”, каза още генерал-майор Цанко Стойков в обръщението си към обучаемите.

Началник на курса е подполковник Пламен Ковачев, заместник-командир на ВВУБ по летателната подготовка. Под негово ръководство инструкторите майор Петко Димитров, майор Пламен Иванов, майор Петър Муков и капитан Янчо Христов ще проведат летателното обучение на избраните пилоти.

Източник: МО

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 15, 2020 14:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.