Започна обучението на за пилотите на изтребителя F16

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 15, 2020 14:33

Започна обучението на за пилотите на изтребителя F16

Акценти

  • Началник на курса е подполковник Пламен Ковачев, заместник-командир на ВВУБ по летателната подготовка.

Свързани публикации

С тържествена церемония във Военновъздушна учебна база (ВВУБ) „Георги Бенковски” бе дадено началото на курса за приучване и първоначално обучение но пилотите на F-16. То ще е на самолет L-39 ZA, а по-късно летателен състав ще замине на обучение в САЩ.

В програмата за обучение са включени пилоти от състава на ВВУБ „Георги Бенковски” – Долна Митрополия, III  авиобаза – Граф Игнатиево и База за предно разполагане – Безмер. В рамките на един месец пилотите ще преминат през теоретично обучение и след полагане на изпити ще бъдат допуснати до летателна дейност. Лекторите са подбрани от авиационния инженерно-технически и командно-инструкторския състав на авиобазата.

Пред летателния състав командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков пожела успех на обучаемите и техните инструктори. „Вие сте от малкото пилоти, които имат уникалния шанс да придобият широк спектър на способности, които след това да приложите и надградите в по-нататъшното си обучение. Бъдете горди, бъдете достойни за предоставената ви възможност. Знайте, че това е не само предизвикателство, а и огромна отговорност”, каза още генерал-майор Цанко Стойков в обръщението си към обучаемите.

Началник на курса е подполковник Пламен Ковачев, заместник-командир на ВВУБ по летателната подготовка. Под негово ръководство инструкторите майор Петко Димитров, майор Пламен Иванов, майор Петър Муков и капитан Янчо Христов ще проведат летателното обучение на избраните пилоти.

Източник: МО

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 15, 2020 14:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама