Задържаха двама за злоупотреба по проекти за заетост и работа

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 19, 2019 09:01

Задържаха двама за злоупотреба по проекти за заетост и работа

Окръжна прокуратура – Пловдив, е повдигнала обвинения на двама души за злоупотреба със средства от европейски фондове в особено големи размери и пране на пари.
От съобщение от пресцентъра на прокуратурата ставя ясно, че след проведена на 14 януари операция на отдел „Икономическа полиция“ при ОДМВР – Пловдив, са установени и задържани 50-годишен мъж и 45-годишна жена от Пловдив. При операцията са извършени претърсвания и изземвания на територията на Пловдив, Сливен и Свиленград.
На двамата са повдигнати обвинения за това, че в периода от 12 октомври 2017 г. до януари 2019 г. са предоставили неверни сведения пред Бюрата по труда в Пловдив, Раковски, Велинград, Котел, Харманли и Свиленград и Агенцията по заетостта – в София, за да получат средства от еврофондове по проекти „Работа“ и „Обучение и заетост“ по ОП „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“ в размер на 696 837.32 лева, като са получили средства в размер на 93 905.55 лв.
На двамата са повдигнати обвинения и за пране на пари – получените средства са теглили от банкови сметки с титуляри 101 лица, чрез използване на издадените им банкови карти.
В резултат на предприетите действия по разследването е било предотвратено неправомерното усвояване на европейски средства в размер на над 600 000 лева, твърдят от прокуратурата. Обвиняемите са задържани за срок от 72 часа с постановления на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане до съда за вземане спрямо тях на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”.
Разследването по случая продължава, се казва в съобщението на прокуратурата.

Снимка: Интернет

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 19, 2019 09:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама