За ремонт на шосета за 4 харманлийски села са подали документи 5 фирми

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 2, 2018 09:13

За ремонт на шосета за 4 харманлийски  села са подали документи 5 фирми

За ремонт на общинските пътища към селата Надежден, Шишманово, Доситеево и Бисер са подали документи 5 фирми. В момента се оценят техническите спецификации и параметри на офертите им, а след това ще бъдат отворени и ценовите предложения. В комисията на община Харманли участват и външни експерти.
Ако няма обжалване, през август може да има подписан договор с фирмата, предложила най-изгодна оферта, а през септември да стартират и ремонтните работи.
В  края на месец декември 2017 харманлийският кмет Мария Киркова подписа договор за 6 милиона лева. С тях ще бъде извършена рехабилитация и реконструкция на шосетата НКV 2211/III – 808 Харманли – Надежден, НКV 1217/II – 76 Българин – Шишманово, НКV 2220/II – 76 Харманли – Доситеево и шосето НКV 1223/I-8 – Харманли – Бисер /участък след разклона за с. Бисер/.

Предстои и стартирането на друга процедура. Тази седмица от общината пускат поръчки за строителния надзор и строително – монтажни работи (СМР) на улиците „Янко Сакъзов“, „Ал Стамболийски“ и „Христо Ботев“. Проектът е минал предварителния контрол от държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) и това бе една от последните стъпки, за да се открие процедура по избор на изпълнител.

Когато започнат СМР по тези улици, ще бъде ремонтирана и подменена старата и амортизирана ВиК мрежа. Необходимите за това средства – 650 000 лева, бяха отпуснати в края на миналата година от държавния бюджет
Критерият за избор за ремонт на тези три улици е не само тяхното състояние, а и това да отговарят и на други условия на ДФЗ за точкуване и отпущане на средства. Едно от тях е да граничат с републиканска пътна мрежа.
Тези три улици в Харманли не са най-разбитите в града, но са избрани, защото най-много се доближават до изискванията на ДФЗ за отпускане на средства за ремонт.
Харманлийската община е единствената, която печели безвъзмездно финансиране от ДФЗ за ремонт и рехабилитация както за улици, така и за общинска пътна мрежа.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 2, 2018 09:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама