За ремонт на осем улици и четири шосета, гласуваха съветниците на Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 22, 2016 17:26

За ремонт на осем улици и четири шосета,  гласуваха съветниците на Харманли

Общо осем улици в града и 4 шосета за селата са предвидени за ремонт по Оперативна програма. Това стана ясно в сряда, когато на извънредна сесия на ОбС кметът Мария Киркова поиска разрешение Общината да кандидатства с проектни предложения за получаване на безвъзмездна финансова помощ по мярка 7.2. „Инвестиции в създаване, подобряване или разширяване на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Програмата за развитие на селските райони за период 2014 – 2020 г.
Кметът обясни, че за ремонт са предвидени улиците „Освободител“, „Янко Сакъзов“, „Лозенград“, „Ал. Стамболийски“, „Балкан“, „Христо Ботев“, “Св. Св. Кирил и Методий“ и „Св. Климент Охридски“. В списъка са и пътищата за селата Надежден, Доситеево, Бисер и Шишманово.
По друга точка съветниците гласуваха община Харманли да кандидатства с проектно предложение за получаване на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за период 2014 – 2020 г., касаещо сградата на Исторически музей в гр. Харманли.
От БСП били загрижени са сигурността в града и затова решиха да се отметнат от взето от тях друго гласуване, с което се определи сесията в края на септември да се проведе в Добринище.
„В града зрее напрежение, породено от прекомерното заселване на мигранти и чужденци в РПЦ – Харманли. В общината многократно бе обявявано бедствено положение, а градът е окупиран от жандармерия“, се казва в техен документ. Те преценили, че в момента хората от общината разчитали на тях за “действия, гарантиращи сигурността им“.
Тяхното предложение не се прие от местна коалиция „За Харманли“. Красимир Панчев заяви, че са гласували против, защото 80% от исканията на БСП в тяхната декларация са изпълнени. Мнението на групата е, че БСП “манипулират хората. Преди двама месеца всички гласуваха единодушно, а днес вкарват политическа интрига, само за да трупат дивиденти относно предстоящата президентска кампания”.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 22, 2016 17:26
Напиши коментар

4 Коментара

  1. бай бай септември 23, 17:17

    Критериите са ясни: Колкото повече гласове има опозицията на дадена улица толкова по-голям шанс има да получи финансиране. Не се асфалтират улици на които има повече от 50% гласове за управляващите

    Отговори на този коментар
  2. iordan септември 23, 08:57

    Браво за предвидените ремонти но едно не мога да разбера по какви критерий се избраха дадените улици като има други много по нуждаещи се от ремонт или поне от закърпване става въпрос за ул Искър дупки кал прахоляк

    Отговори на този коментар
    • тьпфд септември 23, 16:30

      Абе ти не питай какви са критериите,ами прочети за какво иде реч!Нали знаеш приказката за дядото и внучето,къдете дядото обещава да му купи колело,ама друг път!Точно за това иде реч,че ще ремонтират тези улици,ама ако спечелят проектите им по тази програма! АНДЪНМУ!

      Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама