За изминалото денонощие са установени 24 болни от COVID-19

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 7, 2020 10:25

За изминалото денонощие са установени 24 болни от COVID-19

Още 24 нови случая на коронавирус има у нас за последното денонощие. С тях общият брой на заразените става 565. Изследвани са 299 души, а трима са излекувани от COVID-19. Това стана ясно от днешния брифинг на НОЩ (Национален оперативен щаб). Неговият председател, ген. проф. Венцислав Мутафчийски предупреди, че не е отминала опасността от заразяване при събирания на младите хора. Той разказа случай със 17-годишен младеж от Русе, който е успял да зарази 7 свои съученика, неспазвайки правилото, хората да не се събират на големи групи.

Председателят обяви, че тъй като главният здравен инспектор щял да работи без заплата за периода на извънредното положение, членовете на Националния оперативен щаб щели да отделят от заплатите си,  за да му помогнат.

Генералът – доктор и генералът – министър председател Бойко Борисов вчера обсъждали актуалното състояние в България и има ли тенденция за промяна на мерките. Според господин Мутафчийски е много рано да се говори за разхлабване на мерките и те трябва да останат до Великден.

Днес на пресконференция в Областна администрация – Хасково, бе съобщено, че в града има регистрирани два нови случая на заразени с коронавирус. Те са брат и сестра и са деца са на хоспитализирания преди това 58-годишен мъж, който е в тежко състояние в болницата. Така в областния град вече има четирима с COVID-19.

До вчера заразените в страната бяха 541.

Снимка: МС

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 7, 2020 10:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама