За 70-годишнината си в СОУ „Д-р Петър Берон” наградиха 72 свои колеги

Тонка Славкова
От Тонка Славкова ноември 13, 2015 11:16

За 70-годишнината си в СОУ „Д-р Петър Берон” наградиха 72 свои колеги

Акценти

  • Вестник Сакарско Ехо, брой 42/1495, година LXXХ, 13-19 ноември 2015

Свързани публикации

Най-голямото училище в общината – СОУ ”Д-р Петър Берон” отбеляза своята седемдесет -годишнина на 6 октомври. Празникът се проведе в училищния двор. Събитието уважиха ВРИД кмет – Маргарита Георгиева, Красимира Ятакчиева и Любов Узунова от Общинската администрация, директорите на училища и детски градини от града и общината, учители и директори, работили в учебното заведение. Тържеството започна с посрещане на училищното знаме и със слово на директорът – Божана Георгиева. Тя отбеляза голямата роля на училището за просветното дело в тополовградския край и заслугата на учителите, дали своя принос, честити големия юбилей на учениците и на своите колеги.
Временният кмет на общината –Маргарита Георгиева поздрави учениците и учителите с празника и им пожела да бъдат достойни продължители на своите предшественици, здраве и успехи в учебната работа. Поздравително слово поднесе и директорът на начално училище “Св. Св. Кирил и Методий” – Добрин Парнаров. С песни група хористи поздравиха своите съученици и учители, а танцьорите от състав “Луди млади” представиха композиция.
Празникът продължи с приятелска среща между отборите по волейбол на СОУ „Д-р Петър Берон“ и СОУ „Неофит Рилски“- гр. Харманли, която се проведе с висок спортен дух и празнично настроение.
По повод 70-годишния юбилей на учебното заведение Училищното настоятелство удостои с почетен юбилеен медал 72-ма бивши и настоящи преподаватели и директори, дали своя принос в просветителската мисия на училището.
Училището е наследник на гимназия „Д-р Петър Берон“, открита на 25 октомври 1945 година.

Тонка Славкова
От Тонка Славкова ноември 13, 2015 11:16
Напиши коментар

1 Коментар

  1. лилиа1984 декември 20, 20:02

    Така като гледам колко деца са останали и училище няма да има скоро.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.