За 70-годишнината си в СОУ „Д-р Петър Берон” наградиха 72 свои колеги

Тонка Славкова
От Тонка Славкова ноември 13, 2015 11:16

За 70-годишнината си в СОУ „Д-р Петър Берон” наградиха 72 свои колеги

Акценти

  • Вестник Сакарско Ехо, брой 42/1495, година LXXХ, 13-19 ноември 2015

Свързани публикации

Най-голямото училище в общината – СОУ ”Д-р Петър Берон” отбеляза своята седемдесет -годишнина на 6 октомври. Празникът се проведе в училищния двор. Събитието уважиха ВРИД кмет – Маргарита Георгиева, Красимира Ятакчиева и Любов Узунова от Общинската администрация, директорите на училища и детски градини от града и общината, учители и директори, работили в учебното заведение. Тържеството започна с посрещане на училищното знаме и със слово на директорът – Божана Георгиева. Тя отбеляза голямата роля на училището за просветното дело в тополовградския край и заслугата на учителите, дали своя принос, честити големия юбилей на учениците и на своите колеги.
Временният кмет на общината –Маргарита Георгиева поздрави учениците и учителите с празника и им пожела да бъдат достойни продължители на своите предшественици, здраве и успехи в учебната работа. Поздравително слово поднесе и директорът на начално училище “Св. Св. Кирил и Методий” – Добрин Парнаров. С песни група хористи поздравиха своите съученици и учители, а танцьорите от състав “Луди млади” представиха композиция.
Празникът продължи с приятелска среща между отборите по волейбол на СОУ „Д-р Петър Берон“ и СОУ „Неофит Рилски“- гр. Харманли, която се проведе с висок спортен дух и празнично настроение.
По повод 70-годишния юбилей на учебното заведение Училищното настоятелство удостои с почетен юбилеен медал 72-ма бивши и настоящи преподаватели и директори, дали своя принос в просветителската мисия на училището.
Училището е наследник на гимназия „Д-р Петър Берон“, открита на 25 октомври 1945 година.

Тонка Славкова
От Тонка Славкова ноември 13, 2015 11:16
Напиши коментар

1 Коментар

  1. лилиа1984 декември 20, 20:02

    Така като гледам колко деца са останали и училище няма да има скоро.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама